Aad van Kester na 45 jaar De Zeeuw

Door Mariska van Kester

Op 1 maart 1976 kwam Aad van Kester als boekhouder in dienst bij De Zeeuw Bouwmaterialen. Het bedrijf was toen nog eigendom van meneer De Zeeuw. Na een aantal jaren ging het over in andere handen, Aad werd toen bedrijfsleider. In 1993 kwam De Zeeuw weer in de verkoop en Aad en Mary grepen hun kans. Zij werden eigenaar van De Zeeuw. Een andere naam, bijvoorbeeld Van Kester Bouwmaterialen, was niet aan de orde, want: ‘De Zeeuw kent iedereen al’. Het was vooral bescheidenheid, die Aad en Mary siert. In de afgelopen 27 jaar hebben zij De Zeeuw enorm op- en uitgebouwd.
De oude hal van de IJsbaan in Den Haag werd neergezet als buitenhal voor bouwmaterialen, de showroom voor sanitair flink uitgebreid en persoonlijke service iedere dag opnieuw geboden. Veel personeelsleden werken er al vanaf het begin of al heel lang, typerend voor de fijne sfeer die door Aad en Mary voor klanten en het personeel belangrijk werd gevonden. Er is een enorm bedrijf neergezet dat veel mooie tijden meemaakte. Er waren ook economische crises in Nederland, ook de bouwwereld werd geraakt, maar De Zeeuw bleef het goed doen. Volgens Aad doordat er altijd wel ergens werk was: hadden grote bedrijven het moeilijk dan waren het weer drukke tijden voor verbouwingen in huis en andersom.
Samen met Mary de schouders eronder
Alle klanten waren altijd belangrijk, daarom was er steeds een markt van klanten waarvoor het werk gelukkig goed doorliep. Er waren angstige momenten bij de brand in 2014 in het buurpand van De Zeeuw. Vier bedrijven werden verwoest, het was urenlang spannend of de brand ook naar De Zeeuw over zou slaan. Uiteindelijk was er door urenlang preventief blussen vooral heel veel water- en roetschade. Hoewel Aad toen al aan zijn pensioen dacht, heeft hij er samen met Mary de schouders onder gezet om de boel weer opnieuw op te bouwen en op te knappen. Aad heeft met Mary een bedrijf neergezet om enorm trots op te zijn, een begrip in de regio. Nu is het dan toch zo ver, per 1 december verlaat Aad De Zeeuw. December vorig jaar is het bedrijf overgenomen door Stiho Bouwmaterialen, Aad heeft volgens afspraak nog een jaar meegewerkt om zaken goed over te dragen. Aad en Mary hebben een goed gevoel bij de nieuwe eigenaar en de toekomst. Dat er geen echt afscheid mogelijk is maakt het vreemd. Door corona is een receptie met aannemers en andere relaties op dit moment uitgesloten. In relatieve stilte droeg Aad het stokje op 1 december over. Hij kan samen met Mary terug kijken op 45 intensieve maar prachtige jaren, waar de mensen om hen heen enorm trots op zijn.

Author: Poeldijk

Geef een reactie