Bericht wijkagent Ivan van Mulken

Zoals jullie weten is informatie voor een wijkagent belangrijk. Met uw informatie kunnen wij aan de slag. Er is verschil tussen ‘zachte’ en ‘harde’ informatie. Zachte informatie is alles wat u de wijkagent vertelt over wat er in de wijk gebeurd of welke problemen er zijn. Ik vind dat u ons veel vertelt en wij een zeer goed beeld hebben wat er in Poeldijk speelt. Informatie waarbij het gesprek meestal eindigt met: “dat heb je niet van mij”, of “ik wil niet dat je mijn naam noemt”, dat respecteert de politie. Helaas is deze zachte informatie niet bruikbaar voor een goed opsporingsonderzoek.

Harde informatie zijn getuigenverklaringen, die leiden tot een proces verbaal getekend door getuige(n) en de politie. Harde informatie is geschikt om een goed opsporingsonderzoek te kunnen starten en problemen op te kunnen lossen. Ik hoor het u al zeggen, dat doe ik niet, ik wil mijn naam niet in een onderzoek. Als u concrete informatie heeft van belang voor een opsporingsonderzoek, dan kunt u dat ook anoniem melden, https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/
Welke informatie is van belang voor de politie?

  • Kenteken van een voertuig (merk, type en kleur). Auto, scooter of bedrijfsauto.
  • Personen, man/vrouw, huidskleur en lengte.
  • Kapsel, gezichtsbeharing, kleur en soort kapsel.
  • Bovenkleding, jas, trui, hoodie, broek, schoenen, hoofddeksel, kleur, merkkleding?
  • Opvallende zaken zoals tatoeages, opvallende manier van lopen, sieraden.
  • Namen en adressen.

Bron foto: Meld Misdaad Anoniem

Author: Poeldijk

Geef een reactie