‘Bloemen in top 3 voor Moederdag’

Door Nelly Schouw-Zaat

Vlak voor Pasen zetten Carola en René Palsgraaf in ‘De Steigerbloem’ aan de Jan Barendselaan een complete eethoek in hun etalage. Vanzelfsprekend geheel in Paassfeer. Nu, in aanloop naar Moederdag ziet het er heel anders uit. ‘Want bloemen’, zegt dit ondernemerspaar, ‘staan nu eenmaal in de top 3 van geschenken voor Moederdag, al mag, wat ons betreft, elke moeder het hele jaar verwend worden met bloemen en planten’.
Sinds januari dit jaar is de bloemenzaak aan de Jan Barendselaan in handen van René en Carola. Zij gaven de winkel een totaal ander uiterlijk. ‘Wij willen vooral een nieuwe opzet: aantrekkelijke prijzen en presentatie laten zien. Daar hoort ook een andere naam bij’, legt Carola uit. Zij is gediplomeerd bloemist, samen met haar man René doet zij de in- en verkoop. Zij verwerken alleen verse bloemen en kopen dus dagelijks aan de veilingklok, samen met een collega-bloemist. Daarbij is René ook een kunstenaar met steigerhout. Je ziet het aan het interieur van ‘De Steigerbloem’. De toonbank, bloembakken, kasten, tafels, zelfs stoelen en banken zijn eigenhandig door René van steigerhout gemaakt. Zo kunnen klanten ook meubels van steigerhout op maat en naar eigen wens laten maken. Het is een origineel en interessant concept.

Drukke route vanuit Zwijndrecht
Elke werkdag, uitgezonderd maandag gaat de bloemenwinkel om tien uur open. Het echtpaar Palsgraaf woont in Zwijndrecht en moet een drukke route rijden om op tijd bij de bloemenveiling of groothandel te zijn en daarna vanaf tien uur de eerste klanten in Poeldijk te verwelkomen. Op zaterdag beginnen zij al om negen uur en sluit de deur om vier uur. ‘Wij bieden kant en klare boeketten aan, maar ook losse bloemen zodat mensen een eigen keus kunnen maken. Die bloemen worden ter plaatse tot een boeket verwerkt. Helemaal nieuw zijn de veld/plukboeketten, dat zijn ruikers met veel verschillende bloemen in allerlei kleuren en soorten. Ze maken een heel natuurlijke indruk, echt een ontdekking en leuk voor degenen die de veelzijdigheid van de sierteelt in één boeket willen terugvinden’.
Westlandboeket
Het bekende Westlandboeket is leverbaar in drie uitvoeringen en prijzen. ‘Zo’n boeket bestaat niet uit een paar snijbloemen en verder heel veel blad en vulling. Daar houden de Poeldijkers niet van’, aldus Carola. ‘De mensen willen in de allereerste plaats snijbloemen zien in mooie kleuren en aangevuld met groene decoratie’. Ook feestelijke bloemstukken en rouwbloemwerk worden uiteraard geleverd. ‘Onze klanten kunnen in alle rust bespreken wat hun ideeën zijn voor dit speciale bloemwerk. Ik wil daarom een rustige hoek in de zaak inrichten waar men ongestoord kan bespreken wat de wensen zijn’. Er wordt bloemwerk op bestelling geleverd aan particulieren en bedrijven. Wat Moederdag betreft: voor 12 mei is het assortiment mooier, verser en veelzijdiger dan ooit. Naast Moederdagboeketten en bloeiende kamerplanten zijn natuurlijk groene planten binnen handbereik, ‘ook voor de kleine portemonnee’, benadrukt bloemist Carola.

Geef een reactie