Column: Nieuwe Poelukkers, welkom!

Herfst! Vanmorgen hagel en onweersknal. Vannacht wintertijd en 1 uur langer rust. Al met al veel nieuws en analyses over klimaat en zomer- of wintertijd. We wachten het maar af in ons dorp wat het wordt. Intussen is er van alles aan de hand in Poeldijk. Zo ben je druk, zo ben je ziek, even uitgeschakeld en zo staat er weer een nieuwe wijk. Ik rijd over de Dr Weitjenslaan en kijk toevallig naar rechts. Weer nieuwbouw, weer groei van Poeldijk. Ik herinner me nog een bewonersbijeenkomst waar werd gepleit voor huisvesting voor de jeugd in Poeldijk. Ik hoop dat ze behouden blijven voor onze cultuur, normen en waarden die zij van hun Poelukse ouders meekregen. Ik vrees dat ze door de nieuwbouwprijzen niet in hun Poeluk terecht kunnen.

Door Annemiek Koremans
Ongelooflijk wat er alleen al qua huisvesting verandert in ons dorp! Dan hebben we het nog niet eens over al die mensen die van buitenaf deel gaan uitmaken van onze gemeenschap. Ik hoor de politiek daar nooit over. Wel over hekken voor anders gekleurde mensen, niet over onze eigen buitenlanders. Ik ken ze niet. Ze rijden of lopen een nieuwe wijk in, met veel of weinig verwachtingen. Een nieuwe gemeente, een dorp, een duur huis. Waarom kiezen ze voor Poeldijk, ons dorp?

Welkom
Zouden we onze nieuwe inwoners niet eens een warm welkom bieden, omdat wij dat belangrijk vinden in ons dorp? Omdat wij met heel veel gemeenschapsgeld een failliet gemeenschapshuis in stand hielden en er heel graag een florerend huis van willen maken. Is het idee om van de voorzitter van De Leuningjes – die overigens met opgeheven hoofd in december uit ons dorp vertrekt – te eisen voor onze nieuwe bewoners een bijeenkomst te organiseren waar alle verenigingen zich presenteren aan onze medeburgers en een goodybag te regelen met artikelen van onze winkeliers en ondernemers? Gratis, ter bevordering van ons gemeenschapsgevoel.
Poeldijk Nieuws
Beste, nieuwe inwoners van Poeldijk, wij heten jullie van hart welkom. Jullie krijgen om de 2 weken ons blad op je deurmat. Gratis. Als u ons blad leest en waardeert vragen wij u elk jaar een geeltje over te maken om uw leesplezier en onze kosten te dragen. Poeldijk Nieuws is een dorpsblad met kerkelijk nieuws, columns over heden én geschiedenis, interviews met ‘Poeldijkers in beeld’, ‘Ondernemers in beeld’ en cultuur. Daarnaast hoopt de redactie van dit blad ook doorgeefluik te zijn van het verenigings- en sportleven in ons dorp. Dus: elke twee weken wat geschiedenis, prominenten en actualiteiten of meningen over Poeldijk.

Nieuwe burgemeester
Als u dit leest is onze nieuwe burgemeester gekozen! Zo benieuwd. Het afgelopen jaar was er een interim, een prominent: ex-minister Agnes van Ardenne. Zij zou de bestuurscultuur in het Westland verbeteren. Helaas, daar zitten we als burgers nog steeds mee. We mochten haar groeten en zij zou terug groeten en Westland was voor haar een stad in plaats van een samenleving van 11 kernen in een gemeente Westland. Helaas als burger van het Westland heb ik van deze interim geen meerwaarde kunnen ontdekken aan onze eigenwijze, warme, Westlandse bestuur en cultuur.
Dood Wim Kok
Toen werd ik stil, geen woorden en dacht: hij maakte me echt politiek bewust. Ruim 20 jaar aanhanger van zijn partij. Door Srebrenica en de WAO mijn lidmaatschap opgezegd op grond van mijn ideologie. Gewoon met menselijk falen of fouten een groot man. Waar vind je ze nog in de huidige democratie/politiek? Vergeet onze kwetsbare burgers en onze beschaving in Poeldijk niet. Geen hekken er om heen. Geef ondernemers de ruimte en weg met de vele regeltjes. Welke politieke vertegenwoordiger vanuit Poeldijk laat ooit zijn geluid horen anders dan in verkiezingstijd?

Poeldijk centrum
Ze komen er aan, de plannen voor de vernieuwing van Poeldijk Centrum. Ik ga letten of er net zulke mooie lantaarns komen als op pleinen in Naaldwijk of ’s-Gravenzande! En natuurlijk burgerparticipatie! Daar is de politiek helemaal dol op.
Diefstal
Toen werd er een nieuwe elektrische fiets gestolen van Tiny, bij de Jumbo. De daders staan met gezicht op de buitencamera van Jumbo. De een sloopt het slot en de ander gaat er mee heen. Maar Tiny kan pas over 20 dagen aangifte doen bij politie Haaglanden. Druk, druk, druk? De waanzin ten top, maar het is echt waar.

Post servicepunt
Sta je bij je Poolse vrienden in de winkel om een pakketje in te leveren via KPN post. Bestaat niet meer in Poeldijk. Welkom nieuwe inwoners van Poeldijk!

Geef een reactie