Debat Nix 18 door de Jongerenraad

Op 19 september a.s. wordt in de Raadzaal van de gemeente Westland gedebatteerd door en met jongeren over alcoholgebruik in onze gemeente. Dit debat is de aftrap van een serie van zeven jongerendebatten over alcohol en roken die dit najaar plaatsvinden in verschillende gemeenten in Nederland.

Voorzitter Kevin Klinkspoor en Wethouder Piet Vreugdenhil zullen de avond openen. Na een introductie op het alcoholgebruik in het Westland vertellen jongeren uit het Westland hoe zij tegen het alcoholgebruik aankijken, hoe ze er zelf mee omgaan en wat ze vinden van NIX onder de 18.

Twintig jongerenraadsleden, vergezeld door twintig andere jongeren uit de gemeente gaan vervolgens in debat over de voor- en nadelen van alcoholgebruik in de hokken, sportkantines en feesten van (het) Westland. Frits Bloemberg van het Debatbureau is gespreksleider van het debat.

Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om het debat op de publieke tribune bij te wonen. Daarnaast zijn ook gemeenteraadsleden, zorgcoördinatoren, directeuren van scholen en MR-leden uitgenodigd. Na afloop van het debat zal er een alcoholvrije borrel plaatsvinden om na te praten, verder te discussiëren en contacten te leggen.

Het Debat van NIX is een initiatief van het Trimbos-instituut, partner van de NIX18 campagne van het Ministerie van VWS. Het Trimbos-instituut is voor de uitvoering van de debatten een samenwerking aangegaan met het Debatbureau. De debatten worden ondersteund door het Ministerie van VWS.

Datum: 19 september 2019
Tijdstip: 19.00-21.00 uur
Locatie: Raadzaal gemeente Westland, Verdilaan 7

Author: Poeldijk

Geef een reactie