Documentaire over ‘laatste kouwe tuinder’ maakt nog steeds furore

De documentaire ‘de laatste kouwe tuinder van het Westland’ heeft de afgelopen maanden volle zalen getrokken. En de commentaren na afloop zijn unaniem lovend. ‘Schitterend’. ‘Dit moet op een nationale zender worden vertoond’. ‘Een uniek stukje Westland voor de eeuwigheid vast gelegd’.
Mensen zien ‘m voor de eerste keer. Sommigen zien ‘m voor de tweede keer. En er zijn er ook die ‘m al drie keer gezien hebben. Hoe dan ook; je moet ‘m een keer gezien hebben! De documentaire ‘de laatste kouwe tuinder van het Westland’. Een film die geen mens onberoerd laat. Of je hoofdpersoon Peter Zuijderwijk uit Monster nu wel of niet kent. Of je nu wel of geen Westlander bent. Of je nu wel of niet in zijn kasboek (gevuld met 400 namen van werknemers) staat. De film raakt iedereen. Omdat iedereen dingen herkent uit zijn of haar eigen leven. Niemand verlaat na afloop de zaal zonder glimlach, blik van herkenning of bewondering voor de manier waarop Peter Zuijderwijk een heel persoonlijke inkijk geeft in zijn leven. Het 42 jaar lang produceren van voedsel. Zijn bijdrage aan de maatschappij, zijn werkzame leven.
En daarom krijgt u weer de kans om dit stukje onvervalste Westlandse historie met eigen ogen te aanschouwen. De documentaire ‘de laatste kouwe tuinder van het Westland’ wordt op:

15 januari gespeeld in Woonzorgcentrum De Terwebloem,
Van Bergenhenegouwenlaan 2, in Poeldijk.
De aanvang is 19.30 uur
Kaartjes € 5,00 incl kop koffie of thee

Wij hebben geen grote zaal, dus vol is vol
Kaarten zijn te koop bij de receptie vd TerwebloemAuthor: Poeldijk

Geef een reactie