‘Een vakantiedagje voor mijzelf’

Door Astrid Reitsma, verloskundige 

Bijna vakantie! De kinderen ronden de laatste weken af, wij maken ons op voor een mooie en coronavrije zomer. Hoe ziet de camping eruit? Hoe is het weer? Zijn er leuke restaurantjes en vooral: blijft de code geel of wordt het oranje of rood? Voor mij nog een extra vraag: wie kom ik dit jaar tegen op vakantie? Bijna elk jaar ontmoet ik een bekende. Op skivakantie in Fiss kom je sowieso half Wateringen tegen. In Turkije stonden wij, net gearriveerd op ons balkon en horen wij ineens: “Hé, Astrid!” Daarop volgde ‘n hele gezellige vakantie met de familie Van Paassen. In een hotel in Parijs een zwangere van onze praktijk, twee jaar terug in het vliegtuig naar Curaçao een kraamverzorgster. Een bevalling in het vliegtuig was ons samen heel goed gelukt..

Maar dan de vakantie in Mallorca…Met oudste zoon Jelle (8) dobberde ik in het zwembad. Hij zei: “mam, die mevrouw daar is zwanger, toch?” ”Niet wijzen, schat. Ja, die mevrouw is zwanger zo te zien.” ”Hoe ver denk je mam?” Nou, ik denk zo’n 28 weken.” Op dat moment nog in zalige onwetendheid van een rustige vakantie…. Liggend op mijn ligbedje, kwam Maaike langs. Ze bleek een vrolijke Brabantse. Hoi! Zei ze. “Ik hoor van je zoontje dat jij verloskundige bent (en bedankt, Jelle). Ik ben zoooo blij en opgelucht. Als ik iets heb, dan kan ik het jou gewoon vragen!! En je had bijna gelijk hoor. Ik ben 29 weken. Nou doei!”

Harde buiken en hypotheken
In mijn linkeroor hoor ik gegrinnik van mijn echtgenoot. “Nou lieffie, vakantiepetje af, verloskundigepetje op.” Zo geschiedde. Bij het buffet werd ik aangeklampt met de vraag of ze de kaas wel mocht, op het strand vroeg zij of ze met factor 50 moest smeren. In de rij bij de receptie vroeg Maaike advies over haar harde buiken. Manlief ergerde zich eraan maar moest er ook om lachen. “Zeg gewoon dat je op vakantie bent en dit niet wil.” Maar ja, het was zo’n lieverd, ik kon het niet over mijn hart verkrijgen. Toen belandden we in het restaurant aan een tafeltje naast Maaike en haar vriend. Omdat wij elkaar inmiddels ‘kenden’, vertelde Maaike volop over alle ins en outs, zo ook over hun zoektocht naar een groter huis. Over gebrek aan kennis van hypotheken. Nou, zei ik vriendelijk, als je uitleg nodig hebt over hypotheken en alle mogelijkheden dan kan Albert, mijn echtgenoot, je er morgen op het strand alles over vertellen. “Oh, echt? Wat geweldig. Nou, graag!” Zo regelde ik terplekke een vakantiedagje voor mijzelf.

 

 

 

Share:

Author: Redactie

Related Articles

Geef een reactie