Eigen wijkagent voor Poeldijk

Ik ben Frits Adriani, sinds 1 januari jullie wijkagent in Poeldijk. Eerst was Poeldijk samen met Monster en Ter Heijde, maar nu Poeldijk zo`n groeispurt maakt, kwam al snel de wens om een eigen wijkagent in Poeldijk. Nu is het dan zover. Ik ben opgegroeid in het Westland en kan dus met recht zeggen dat ik een Westlander ben. Na mijn schooltijd in Monster ging ik in 1987 bij de Marine. Ik werkte er viereneenhalf jaar aan de al lang verdwenen Orionvliegtuigen van de Marine. In 1992 begon ik mijn politie opleiding in Lochem, toen opleidingsschool voor de gemeentepolitie Rotterdam. Mijn klas was een vreemde eend in de bijt, want wij waren aangenomen door de Rijkspolitie. Door ruimtegebrek in de opleidingsschool in Harlingen, werden wij hier gedropt en heb ik mijn opleiding netjes afgerond.

Na mijn opleiding ben ik in 1994 geplaatst aan het Bureau Pijnacker/Nootdorp. Daar werkte ik 16 jaar in de surveillancedienst. Daarna werd het tijd in een andere keuken te gaan kijken: ik koos ervoor mijn roots op te zoeken in het Westland en had het geluk dat er een wijkagentenplek vrij kwam in `s-Gravenzande, het dorp waar ik ben geboren. Ik was er wijkagent van 2010 tot 2018. In 2018 heb ik de wijk verlaten en begon ik aan de nieuwe uitdaging Monster/Poeldijk/Ter Heijde. Het was erg wennen dat deze dorpen niet als `s-Gravenzande één groot dorp zijn, maar drie losse dorpjes, ieder met een eigen karakter.
’Jullie zijn mijn ogen en oren in de wijk’
Nu twee jaar later, blijkt dat Poeldijk erg aan het groeien is; zo ontstond behoefte aan een eigen wijkagent voor Poeldijk. Ik ben er dus feitelijk al twee jaar en voor sommigen geen onbekende. Om bij nog meer Poeldijkers bekend te worden stel ik me alsnog in Poeldijk Nieuws voor. Mijn passie ligt in het feit, dat ik vanuit de surveillance bewust heb gekozen wijkagent te worden. In de surveillance was ik meer bezig met verlenen van eerste hulp, als wijkagent kan ik nu naast de eerste hulp ook voor een vervolg zorgen. Mede door integrale samenwerking met gemeente, SKT, GGZ, Buurtpreventie en vele andere partijen, probeer ik elke situatie zo te stroomlijnen dat, of hij wordt opgelost; als dat niet door mijn tussenkomst lukt in ieder geval bij de juiste partner komt. Uiteraard zie ik de bewoners in mijn wijk ook als partner: jullie zijn mijn ogen en oren in de wijk. Met z’n allen zien jullie vele malen meer dan ik.
Ideeën over een vast spreekuur?
Maar al te vaak krijg ik te horen dat men de wijkagent niet kent of hem nog nooit heeft gezien. Ik zeg altijd maar zo, heb je mij nog nooit gezien, dan is dit helemaal niet erg, want dan had je me vast niet nodig. Benader mij gerust als je mij tegenkomt in de wijk. Of voel je vrij om contact op te nemen. Ik wil met jullie samen de wijk veilig houden. Zoek op internet naar “wie is mijn wijkagent” en vul Poeldijk in. Als jullie een vraag hebben mail mij: frits.adriani@politie.nl. Verzoek bij mailen: géén meldingen via de mail, het kan zijn dat ik geen dienst heb of elders aan het werk ben. Het zou jammer zijn als de melding niet of te laat wordt opgepakt. Bel in geval van nood altijd 112, of als het minder belangrijk is: 0900-8844. Via twitter ben ik op korte termijn ook bereikbaar. Ook een vast spreekuur is in de toekomst mogelijk. Heeft u hier ideeën over? Mail die naar mij. Mijn motto is, “Ik probeer jullie zo te behandelen, zoals ik zelf ook behandeld zou willen worden”.

Author: Poeldijk

1 thought on “Eigen wijkagent voor Poeldijk

  1. Pingback: viagra online

Geef een reactie