Definitieve bestrating rond Het Gantel Huys en Jumbo Poeldijk

Rond Het Gantel Huys Poeldijk

Wegwerkzaamheden

Poeldijk is de afgelopen tijd behoorlijk veranderd. Eind vorig jaar zijn nieuwe woningen in Het Gantel Huys langs Kerklaan en Rijsenburgerweg door de bewoners in gebruik genomen. Nu wordt het gebied rond Het Gantel Huys ingericht. Tot half juli worden Kerklaan, Rijsenburgerweg, St. Marcusstraat en Poeldijksevaart opnieuw bestraat. Aan de Poeldijksevaart kan geparkeerd worden.

Fase 1a: tot 17 april
Rondom Het Gantel Huys: aanbrengen trottoirs Kerklaan vanaf inrit, Rijsenburgerweg, Poeldijksevaart en langs de Gantel inclusief verbreden van de Gantel en aanbrengen van beschoeiing.

Fase 1b: tot 17 april
Rijsenburgerweg vanaf Kerklaan tot de kruising met Poeldijksevaart: aanleg parkeerplaatsen, rijbaan en trottoir langs de nummers 36 t/m 58.

Fase 2a: van 19 april tot 1 mei
Poeldijksevaart: aan de kant van het centrum en Rijsenburgerweg t/m 1e inrit van Jumbo. Aanleg  trottoir, vervangen verharding rijbaan en inrit Jumbo.

Fase 2b: vanaf 3 tot 8 mei
Rijsenburgerweg vanaf 2e inrit van Jumbo t/m Jumbo expeditie. Vervangen verharding rijbaan en inrit  Jumbo.

Fase 3: van 10 tot 20 mei
Rijsenburgerweg vanaf St. Marcusstraat tot en met Van Bergenhenegouwenlaan. Vervangen verharding en aanleg plateau-kruising met de St. Marcusstraat.

Fase 4: op 20 en 21 mei
Rijsenburgerweg; aanbrengen definitieve verharding plateau-kruising met de Van Bergenhenegouwenlaan.

Fase 5: van 24 mei tot 24 juli
Poeldijksevaart, aanbrengen definitieve verharding rijbaan, parkeervakken en trottoirs.

Fase 6a en 6b: van 7 juni tot 19 juni
St. Marcusstraat, aanbrengen definitieve verharding

Fase 7: ter afronding
Kerklaan, aanbrengen trottoirs en parkeervakken vanaf inrit Het Gantel Huys tot traptreden langs de Gantel.

Overlast
De gemeente probeert de overlast tot een minimum te beperken. De aannemer voert het werk door de week uit tussen 07.00-18.00 uur, zo nodig, op zaterdag tussen 07.00-16.00 uur. De straten worden gefaseerd enige tijd voor verkeer afgesloten. Aan de Poeldijksevaart tegenover huisnummers 15-23 kan tijdelijk geparkeerd worden. Met verkeers- en omleidingsborden worden tijdelijke verkeerswijzigingen duidelijk gemaakt.

Share:

Author: Poeldijk

Related Articles

3 thoughts on “Definitieve bestrating rond Het Gantel Huys en Jumbo Poeldijk

 1. Word daarna het vrachtverkeer wat er niet hoort aan gepakt? Gisteren weer een verkeersinfarct richting het Gantelhuys. Was niet normaal meer.

 2. Ik wil graag het volgende met jullie delen. Niet om een schuldige aan te wijzen, maar om jullie bewust te maken van een gevaarlijke situatie op de Rijsenburgweg, waar ik afgelopen weekend de dupe van werd

  Afgelopen zaterdag 13 maart reed ik vanaf de kerk over de Rijsenburgerweg. Het was 11.30 uur en druk met mensen voor de zaterdagboodschappen. Voor het dok van de Jumbo stond een grote vrachtwagen evenwijdig aan de straat geparkeerd, zonder waarschuwingslichten. Er was veel tegemoet komend verkeer en ik was de eerstvolgende die achter de vrachtwagen wachtte totdat de baan met tegenliggers vrij was. Toen dit inderdaad zo was, hernam ik mijn weg. Opeens dook vanaf het parkeerterreintje naast/achter de jumbo (tussen Voorstraat 41, 39, 37, 35 en Rijsenburgerweg) een witte personenauto op. Deze kwam van de uitrit van deze parkeerplaats. Hier staat geen waarschuwingsbord. Hij kwam voor mij tot stilstand en wilde de baan op waar ik stond.
  Hij bleef staan, maar zou eigenlijk naar achteren moeten. Ik kon niet naar achter, want er had zich inmiddels een rij gevormd achter mij. Ik besloot toen om de witte personenwagen rechtsachter in te halen. Dat leek voor mijn kleine VW te passen. Terwijl ik deze manoeuvre maakte volgde een keiharde knal. Mijn ramen aan de rechterkant lagen eruit, geraakt door de achterklep van de vrachtwagen die blijkbaar openstond. Vanuit mijn plaats is dat een streep op ooghoogte. Ik heb dat niet gezien. De witte personenauto ging er als een haas vandoor, rechtdoor de Sint Marcusstraat in, weg foetsie. Verder reageerde er ook niemand van de Jumbo… Mijn auto is flink beschadigd. En gelukkig zat er niemand naast mij.

  Deze gebeurtenis terughalend moeten mij een aantal dingen van het hart:
  1. De Rijsenburgerweg is op het punt van het dok van de jumbo te smal voor een stilstaande lossende vrachtwagen. Als het recycle station verplaatst zou worden, zou daar plaats voor gemaakt kunnen worden.
  2. Een stilstaande vrachtwagen op die plaats dient zijn waarschuwingslichten aan te doen.
  3. een stilstaand vrachtwagen dient op zijn open laadklep iets te bevestigen, waardoor hij beter zichtbaar is.
  4. De uitrit van dat kleine parkeerplaatsje dient een waarschuwingsbord te krijgen.

  Deze situatie komt vast vaker voor. En ik hoop dat dit schrijven jullie aanspoort tot actie en een reactie zou ik ook op prijs stellen.

  Met vriendelijke groet,

  Els Hoonhout

 3. Dag Els,

  Wat enorm vervelend voor je. Heb je na dit voorval de politie ingeschakeld? Heb je de chauffeur van de vrachtwagen aangesproken, het bij de Jumbo gemeld? Waren er omstanders die als getuige wilden optreden?

  Met je eventuele antwoorden wil ik jouw voorval graag melden in de papieren Poeldijk Nieuws. Is dat akkoord?

Geef een reactie