Gemeente werkt centrumplan uit

Door Nelly Schouw-Zaat

De gemeente gaat de vijfde variant voor de herinrichting van het Poeldijkse dorpscentrum verder uitwerken. Een raadsmeerderheid keurde dat voorstel vorige week goed. Twee fracties, Gemeentebelang Westland (GW) en PvdA stemden tegen. Een motie van GW om zalencentrum De Veiling ook in het plan te betrekken haalde het niet. Een voorstel om eerst de definitieve bestemming van Dario Fo te regelen, vóór het gebouw te verkopen, haalde het ook niet.

Er zijn obstakels waar nog overeenstemming moet komen. Het autovrij maken van de Voorstraat stuit op grote bezwaren van de Poeldijkse winkeliers. Ook het parochiebestuur wil dat niet, omdat het kerkplein dan vol komt te staan met auto’s. Als het Dario Fo gebouw inderdaad ‘Huis van de Buurt’ wordt gaan bezoekers met auto’s ook uitwijken naar het kerkplein. De hele raad drong er bij B&W op aan, dat deze kwestie nog eens diepgaand bekeken moet worden en er vooral direct overleg komt met belanghebbenden.

‘Activiteiten in kerk voor heel Poeldijk’
Dat vindt ook het parochiebestuur van de Bartholomeuskerk. Vicevoorzitter Koos Verbeek: ‘Wij hopen dat de gesprekken met het gemeentebestuur vanaf nu beter lopen. De parochie beraadt zich op mogelijkheden om de kerk te kunnen behouden, niet alleen als liturgisch centrum, maar voor de hele Poeldijkse bevolking. Daarom is de ‘Stichting Vrienden van St. Bartholomeus’ opgericht. Die stichting wil activiteiten in de kerk organiseren die door de hele bevolking worden omarmd’.

Author: Poeldijk

1 thought on “Gemeente werkt centrumplan uit

  1. Sloop de huisjes aan de Rijsenburgerweg, maak daar met veel groen een parkeerplein van. Gelijk een oplossing voor de Jumbo en het kerkplein. Ook voor de bezoekers van het appartementcomplex op voormalig schaatsbaantje

Geef een reactie