Heuchemer Kappers met nieuwe handen in ‘t haar

Met de opening van het nieuwe pand van de kapsalon Heuchemer in Poeldijk is ook de naam veranderd in ‘Heuchemer Kappers’. Die naam prijkt nu trots aan de gevel aan de Rijssenburgerweg 2. Marie-Louise Vijverberg, dochter van Mary Heuchemer en kleindochter van de oprichters Harry en Grarda Heuchemer, neemt langzamerhand het ondernemen en organiseren van het familiebedrijf over.

Door Nelly Schouw-Zaat
Bijna 60 jaar lang was de kapsalon gevestigd aan de Jan Barendselaan. Mary Heuchemer kwam als de oudste dochter al jong in de zaak van haar ouders en vierde haar gouden jubileum inmiddels al. Haar droom, een mooie eigentijdse salon in een gloednieuw pand, is nu verwezenlijkt. Mary en haar twee kinderen Pascal en Marie-Louise Vijverberg hebben de afgelopen drie jaar gewerkt aan het realiseren van de sfeervolle salon. Mary’s echtgenoot Rob Bruijn had een belangrijk aandeel in het maken van de bouwtekeningen. Alle ideeën over modern ondernemerschap en deskundige haarverzorging komen in het pand bij elkaar. Vanzelfsprekend is de salon ruim, comfortabel en voorzien van alle apparatuur. Er is altijd lekkere koffie of thee en een open haard brandt om de huiselijke sfeer te benadrukken. Het allerbelangrijkste ‘hoofdstuk’ is en blijft het haar van de klanten. Vakkennis van kapsters is van groot belang. Nieuwe technieken, vaardigheden en de noodzakelijke expertise in haarwerken, pruiken, kleurbehandelingen en modetrends in knippen en krullen vragen steeds om bijscholing en ontwikkeling. Heuchemer is een gecertificeerd bedrijf voor opleiding van kapperspersoneel. Marie-Louise: ‘Onze belangrijkste kernwaarden zijn: het gewone ongewoon goed doen in een warme sfeer, met professioneel inzicht en goede teamgeest, met oog voor nieuwe ontwikkelingen en van kwalitatief hoog niveau. Die principes hebben we doorgevoerd in de nieuwe salon, over die aspecten hebben we goed nagedacht. Resultaat is een fijne salon, waar wij allemaal enthousiast aan de slag gaan’.

Duurzaam
Aan nieuwe inzichten in bouwen is veel aandacht besteed. Pascal Vijverberg van het Poeldijkse bouwbedrijf Vijverberg en Van der Knaap, heeft met zijn team tal van mooie technieken ingezet om het pand duurzaam en energieneutraal te maken. Er wordt in de salon dan ook geen gas gebruikt.Geef een reactie