Ik pak de pen op: Chloé Adahé

Mijn naam is Chloé Adahé en ik woon met mijn zoon Jos sinds 2007 in Poeldijk. Oorspronkelijk kom ik uit Afrika, de Ivoorkust. Vanuit een ander werelddeel voor het eerst in Nederland wonen was zeker in het begin niet gemakkelijk. Ook in het begin in Poeldijk was het even wennen. Je kent dan nog helemaal niemand in het dorp en je hebt maar weinig of geen aanspraak, waardoor je je weleens eenzaam voelt! Aan de andere kant was ik blij en dankbaar dat ik via verschillende communicatiemiddelen een goed contact had met alle familieleden en vrienden in Ivoorkust en andere landen.

Zo heb ik cursussen gevolgd via Dario Fo en het Zadkine college. Jos ging naar het Palet in Poeldijk. Bij de school kende iedereen elkaar, en het heeft wel even geduurd voordat je daar tussen komt. Gelukkig ontstonden er na een tijdje toch wat leuke contacten via school. Hier en daar heb ik vrijwilligerswerk opgepakt. Zoals bij Vitis Backerhof waar ik een Afrikaanse specialiteit gekookt heb en koffie geschonken. Daar heb ik veel plezier gehad. Jammer dat het door de corona nu gesloten is. Nu heb ik fijne contacten, kennissen en vrienden in de Poeldijkse samenleving. Ik ben een blij en dankbaar mens en mijn zoon heeft een tijdje meegezongen in het Bartholomeus koor en is nog steeds voetballer bij Verburch.




Werk en Israëlreis
Ik heb een goede baan op de ambassade van Burundi gehad, maar toen mijn broer in Engeland plotseling overleed, was ik er voor een paar weken tussenuit om in Engeland alles te regelen en voor de begrafenis naar Ivoorkust. Bij terugkomst kreeg ik helaas ontslag. In het najaar van 2018 was ik met mijn zoon Jos, neefje Sane en onze goede kennis Nel uit Poeldijk met een groepsreis naar Israël. Het was een fantastische reis die diepe indruk op mij gemaakt heeft. De groep was bijzonder fijn, en we hebben ontzettend veel gezien. Vele verschillende kerken, bijzondere mozaïekwerken en natuurlijk de Klaagmuur, het nog enige overblijfsel van de tempel in Jeruzalem. Het is zo indrukwekkend als je beseft dat je plaatsen bezoekt waar Jezus Christus geleefd heeft. De Bijbelse geschiedenis komt hier weer tot leven. Het voormalige fort Massada boven op een rots in de Judese woestijn vlakbij de Dode Zee was ook zeer bijzonder. Tijdens de reis heb ik heel veel foto’s gemaakt; daar is mijn liefde voor natuurfoto’s begonnen.




Expositie in De Backerhof
Dit heb ik bij thuiskomst verder voortgezet, ik ben vooral gefascineerd door mooie luchten met allerlei kleurschakeringen door zon, schaduw, wolken en andere natuurelementen. Uiteindelijk heeft dit alles mij ertoe aangezet om te gaan schilderen. Het spelen met verschillende kleurencombinaties van acrylverf geeft telkens weer een heel nieuw effect op het witte doek! Met mijn overbuurvrouw Jolanda was ik verleden jaar naar de zomerexpositie bij Kunsthuis 18 in Naaldwijk. Daar maakte ik kennis met Thérèse Jeunhomme en Mi-Tê Goeijenbier uit Poeldijk. Bij Mi-Tê in haar atelier heb ik ook wat mogen schilderen, zij is een goede mentor voor mij. Ik neem deel aan de Poeldijkse kunstenaarskring en maak abstracte schilderijen. U kunt mijn expositie in De Backerhof bekijken, als die weer open is. Ik wil de pen graag doorgeven aan Jolanda van der Kamp.

Author: Poeldijk

Geef een reactie