Ik pak de pen op: Mirelle Schoumans

Mijn naam is Mirelle Schoumans-Bol, 45 jaar. Met mijn man Bram (54) en onze kinderen Danique (20) en Tiësto (14) ben ik in april dit jaar in Poeldijk komen wonen. In januari kregen we de sleutel van onze prachtige woning in de nieuwe wijk De Hoven. Wonend in een te druk gedeelte van de wijk Wateringse Veld in Den Haag, waren we op zoek naar een nieuwe woonplaats. Mijn broer woont in Poeldijk en Tiësto volgt onderwijs bij ISW Poeldijk. Zo kwam Poeldijk op ons netvlies.

We zagen veel prachtige nieuwbouw in Poeldijk, hebben ons ingeschreven en zijn uitgeloot voor ons voorkeur huis. De bouw van de woning liet nog anderhalf jaar op zich wachten, maar sinds kort maken wij deel uit van de Poelukse gemeenschap. De woning werd kaal opgeleverd met gekozen sanitair en tegels. Verder zelf ingericht naar eigen keuze en mogelijkheden. Daarbij ook nog een grote tuin. Kortom ……. ons paleis, met ruimte en privacy mogelijkheden voor ons alle vier.
Gemoedelijke sfeer
Wat ons het meest opvalt is de gemoedelijke en relaxte sfeer in onze nieuwe leefomgeving. Wij zijn onwijs blij met de keuze die we hebben gemaakt. Ook de kinderen hebben het hier reuze naar hun zin. Daniques vriend woont hier om de hoek en Tiësto kent door zijn school al nieuwe dorpsgenoten. Van verenigingsleven hebben we nog niet zo heel veel gemerkt, waarschijnlijk ook door de corona. Tiësto voetbalt bij KMD in Wateringen en blijft daar ook voetballen. Hij heeft sinds kort een bootje en vaart door de Westlandse wateren met vrienden en familie. Danique werkt in Delft en zal in de loop van de tijd haar leven waarschijnlijk voortzetten in Scheveningen, waar haar vriend een huis heeft gekocht.

Ondergrondse afvalverzameling?
Ik verwacht naast mijn werk als buschauffeur bij de HTM, in Poeldijk vooral rust, gezelligheid en leuke mensen te ontmoeten. Bram hoopt in ons dorp dat Gaston van de Postcodeloterij eens bij hem aanbelt. Het enige wat wij ouderwets vinden in onze nieuwe leefomgeving is de bovengrondse afvalverzameling. Nu nog met drie containers, straks vier. Beperkt legen van de containers, met deze weeromstandigheden veel maden. Waarom is niet gekozen voor ondergrondse afvalverzameling in deze nieuwbouwwijk? Als nieuwkomer in Poeldijk heb ik Poeldijk Nieuws gevraagd om de pen namens mij door te geven.Share:

Author: Poeldijk

Related Articles

Geef een reactie