Ik pak de pen op: Willem Scholtes

Ik ben Willem Scholtes uit Poeldijk, een echte Poeldijker, bekend van De Leuningjes. Geboren in Delft 1952 in een gezin van 9 kinderen. Mijn ouders zijn Gerard Scholtes en Diena van Velzen. Mijn vader was tuinderarbeider bij Koos Kester van de Wateringseweg. Ik zat op de kleuterschool aan de Voorstraat-Schoolstraat bij juf Wil. Daarna ging ik in Eindhoven op school, lager onderwijs voor slechthorenden, want mijn gehoor was niet 100%. Deze school was een van de beste van Nederland.

Daar werd ik ook opgevangen bij een pleeggezin. In de schoolvakantie mocht ik naar huis in Poeldijk. Deze school heb ik 10 jaar doorlopen en een fijne jeugd gehad. Daarna ging ik naar de LTS aan de Meppelweg in Den Haag. Op deze school zaten veel Westlanders. Na de LTS ging ik werken op Veiling Noord bij Frans van der Linden. Daar ging ik al koffie zetten voor het personeel buiten je werk (horeca). Mijn wens was natuurlijk de horeca. Ik stond al bij Soos ‘67 achter de bar. In 1975 werd De Leuningjes geopend en Leo Droog vroeg naar personeel voor in de horeca. Ik gelijk er achteraan en ik werd aangenomen: binnen 14 dagen beginnen. Frans van der Linden gebeld, hij vond het goed, want hij wist dat ik graag in de horeca wilde. Dat waren mooie tijden met André Disco parade, grote bands en Radio Veronica. Ook hadden we grote feesten met o.a. kommersupermarkt Brinkman, Onderwater.

Nieuwe uitdaging: biljarten
We deden ook bruiloften, koude en warme buffetten. De laatste jaren had de stichting het hele pand in beheer.
In oktober 2014 werd de Leuningjes genoodzaakt te sluiten door asbest. Vier personeelsleden werden ontslagen. Dat was voor mij een klap terwijl ik al 40 jaar had gewerkt. Het was mijn tweede huis: ben ik niet thuis dan ben ik in De Leuningjes. Toen ben ik de WW in gegaan, ik was 64 jaar en stil zitten kan ik niet dus vrijwilligerswerk bij de Backerhof. Nu met het coronavirus ligt De Backerhof een beetje stil en is de keuken dicht. Maar ik heb een nieuwe uitdaging: biljarten. De Witte Paard Senior speelt in de voormalige school Verburch-hof. Ik zorg voor de koffie, drankjes en het schoonhouden van biljarttafels. Intussen ben ik al twee jaar met pensioen. Zo kun je zien hoe het horecaleven is. Heerlijk. Verder zit ik bij carnavalsvereniging De Blauwkonters en bij de KBO kaarten klaverjassen. Nu geef ik de pen door aan Mireille Schoumans.

Author: Poeldijk

Geef een reactie