In de ‘bubbel’ met een jonge Poeldijker: Jasmijn van der Linden

Mijn naam is Jasmijn van der Linden, ik ben 17 jaar oud en ik woon aan het Vrouwe Eleonorahof aan de rand van Poeldijk. Ik woon hier met mijn ouders, zussen en drie hele lieve katten, Tika, Woek en Wook. Vorig jaar heb ik met een mooie cijferlijst de HAVO van de middelbare school Dalton Den Haag afgemaakt. Dit jaar heb er voor gekozen om een tussenjaar te nemen om wat extra tijd te krijgen voor mijn studiekeuze. Ik hou me bezig met werken in de tuin tussen de tomaten.

Mijn originele plan was eigenlijk om 2 maanden naar New York te gaan, daar zou ik dan Engels gaan studeren, op een campus van de Education First (EF), maar dat is jammer genoeg niet door gegaan door corona. Dat bederft natuurlijk niet meteen mijn tussenjaar, want ik heb nu alle tijd om nieuwe hobby’s te vinden en lekker even, naast mijn werk natuurlijk, te kunnen ontspannen. Een tijdje geleden bijvoorbeeld ben ik begonnen met mango en avocado bomen te laten groeien, ik vind het geweldig om te zien hoe veel zo’n plantje in één dag wel niet kan groeien. Voor de rest probeer ik zoveel mogelijk samen met vrienden wat leuks te gaan doen, ik hoop ook dat binnenkort de coronaregels wat meer versoepelt zullen worden, want het liefst zit ik gewoon lekker ergens op een terrasje, of ga ik lekker shoppen. Ik hoop ook van de zomer gewoon weer lekker op vakantie te kunnen en gewoon weer vrij te zijn om te doen wat ik wil. Er staat al een reis naar Albanië op de planning, daar ga ik dan vrijwilligerswerk doen. Ik ga daar heen met de stichting Assistance Healthcare Albania (AHA), daar zal ik dan helpen bij het opknappen van een school. Voor deze reis organiseren we allerlei acties, binnen de mogelijkheden van corona, om geld in te zamelen.

Intussen weet ik wel al wat ik met mijn vervolgstudie wil gaan doen, het wordt voeding en diëtetiek, ik ben er achter gekomen dat dat wel echt een hele grote interesse van mij is. En ik hoop daar dan ook zeker na mijn studie wat meer te kunnen doen.

Ik woon al mijn hele leven in Poeldijk en ik heb het altijd een fijn dorp gevonden, waar iedereen elkaar wel een beetje kent. Het zou leuk zijn als er een leuk cafétje of smoothiebar zou zijn, waar je door de weeks met wat vrienden wat kan gaan drinken. Voor de rest vind ik Poeldijk een leuk dorp!

In de volgende editie van de Poeldijk nieuws laat ik graag een goeie vriend van mij, die ik op school heb leren kennen, aan het woord; Nicky Peeters.

Share:

Author: Poeldijk

Related Articles

Geef een reactie