In de ‘bubbel’ met een jonge Poeldijkse: Veerle

Hallo allemaal, Ik ben Veerle, 17 jaar en woon op De Strijp, in Poeldijk natuurlijk. Daar woon ik met mijn zus en mijn ouders. Mijn ouders hebben een kwekerij met Hibiscuspotplantjes, mijn zus studeert in Leiden waar zij op kamers zit. Ik zit op Dalton Den Haag en doe dit jaar gedeeltelijk mijn eindexamenjaar in 6-vwo. Omdat ik fanatiek sport, langebaanschaatsen, ging ik vorig jaar een speciaal traject in om gespreid examen te kunnen doen. Dit om mij wat minder druk op te leggen. Ik schaats nu voor het tweede jaar bij de langebaan selectie van KNSB gewest Zuid-Holland en heb het erg naar mijn zin.

Helaas is door corona het hele landelijke wedstrijdseizoen afgelast en zijn er nauwelijks trainingswedstrijden gereden (normaal gesproken is er bijna elk weekeinde een wedstrijd). Omdat wij elke dag willen trainen, hebben wij dit seizoen extra veel gefietst; dat is een goede trainingsvervanging. Onlangs ben ik een sponsoringsactie begonnen op de Talentboek-site om te sparen voor een nieuwe racefiets, omdat mijn huidige bijna uit elkaar valt van het vele fietsen… Op Talentboek (een initiatief van het Yvonne van Gennipfonds) kunnen jonge sporters met een NOC*NSF status een crowdfundingactie starten voor financiële ondersteuning van hun sportfaciliteiten. Bij deze een bedankje van mij aan de Gemeente Westland voor de bijdrage uit hun Topsportfonds aan mijn sponsoractie op Talentboek, echt super! In mijn echte vrije tijd, die ik nog steeds heb, doe ik wat elke tiener zoal doet: Netflix kijken, met vrienden afspreken en slapen, want rust is belangrijk. Uitjes met mijn familie zijn niet bijzonder in deze saaie tijd, maar meestal zijn dat actieve uitjes. Vaak komt dat neer op een wandeltocht met onze megaleuke, lieve hond Loek, met z’n allen schaatsen en fietsen, taarten bakken en opeten of onze favo -series kijken. Als corona straks voorbij is, wil ik op vakantie met mijn vrienden, een grote reis maken met mijn familie, op trainingskamp met mijn ploeggenootjes en genieten van de vrijheid.

Misschien in een schaatsploeg
Wat Poeldijk voor mij bijzonder maakt? Er is niet echt iets heel bijzonders aan in Poeldijk wonen, maar ik vind het altijd leuk dat ik kan zeggen dat ik uit Poeldijk kom. Ik zie het vooral als mijn kleine, nuchtere en gezellige woonplek waar ik al mijn hele leven woon. Verder vind ik het ook fijn dat het dichtbij het strand, de stad en de ijsbaan is. Waar ik mij over een aantal jaren zie vind ik moeilijk om te zeggen. Het ligt vooral aan wat ik met het schaatsen ga doen. Misschien zit ik over een paar jaar in een schaatsploeg, zo niet dan zit ik waarschijnlijk in het studentenleven en geef ik daarnaast ski- en windsurf les. Ik ga de pen doorgeven aan mijn vriendin Jasmijn. Jasmijn ken ik in eerste instantie van de tennis bij Verburch en Pius X, later kwamen wij bij elkaar in de brugklas en sindsdien zijn we goed bevriend.

Share:

Author: Poeldijk

Related Articles

Geef een reactie