In vijf jaar gegroeid naar speciaalzaak

Door Nelly Schouw-Zaat, foto’s Willem de Bruijn

Precies vijf jaar nadat keurslager Marco van der Hout de slagerij van Jan van der Maarel aan de Voorstraat in Poeldijk overnam, begint de ondernemer nu trots aan een nieuw tijdperk. Twee nummers verder kocht hij een pand dat omgetoverd is tot slagerij: Voorstraat 57. Het interieur oogt indrukwekkend en nodigt uit tot smakelijk eten. Op 1 september 2015 kwam Van der Hout naar Poeldijk. Vorige week, 3 september, was de grote dag dat hij en zijn medewerkers de deuren van de nieuwe winkel wijd openden. In vijf jaar tijd groeide de winkel, die altijd al een trouwe klantenkring had in Poeldijk en omgeving, uit tot een toonaangevende speciaalzaak waar elke liefhebber van lekker en gezond eten terecht kan. 

‘Bij het uitwerken van mijn plan voor deze stap heb ik me gehouden aan het principe: hoge kwaliteit, mooie presentatie, inspiratie voor wie van goede maaltijden houdt, schoonheid en hygiëne en vooral kijken naar wat de consument graag op tafel zet’, aldus Marco, die zich vanaf het begin thuis voelt in Poeldijk. Het resultaat is een eigentijds concept voor een winkelinrichting met diverse toonbanken. Vanzelfsprekend is een belangrijke rol weggelegd voor het vlees in al zijn verscheidenheid, verse producten uit eigen slagerij tot fijne vleeswaren, worstsoorten en barbecue, gourmet en cateringproducten. De nieuwe winkel heeft aparte toonbanken met een uitgebreide sortering aan maaltijden, soepen, kazen en wijnen.

Samenwerking met boeren in de omtrek
‘We hebben vooral aandacht voor de productiewijze van het vlees’, zegt Marco. ‘Er wordt samengewerkt met boeren uit de omtrek die pluimvee, runderen en varkens met respect en liefde laten gedijen in een gezonde omgeving. Met goede voeding, zonder antibiotica, dieren hebben een goed leven. Dat komt het eindproduct ten goede. Wij werken zorgvuldig met kruiden die de smaak van het vlees verhogen en versterken, zonder te overheersen. Ook bieden wij in vegetarisch eten vleesvervangers en maaltijden; wij merken dat daar steeds meer vraag naar is’. Domende weken kunnen de klanten speciale feestelijke aanbiedingen tegemoet zien.

Author: Poeldijk

Geef een reactie