Jullie 100e nummer van Poeldijk Nieuws!

Door Jan Goeijenbier, hoofdredacteur Poeldijk Nieuws

Annemiek Koremans, Nina Kester, Koos van Leeuwen, Susan van Leeuwen, Nelly Schouw-Zaat, Willem de Bruijn, Etiènne Zwinkels, Gabrielle Zwinkels, Koos Verbeek, Jan Bogaard, Peter van Iersel, Hans van den Broek, Riet Kemper, Toos Verbeek, Ted Barendse, Mieke Janssen en alle bezorgers. Dat zijn onze mensen achter de schermen. Poeldijkers, gefeliciteerd met jullie 100e Poeldijk Nieuws! Begin 2016 startten wij ‘door’, maakten er een bruisend, gezond en kennelijk geliefd dorpsmagazine van. Elke 14 dagen op de mat achter 3.500 Poeldijkse deuren, naar 500 digitale abonnees in Nederland of de wereld, 24 uur per dag op website, facebook en twitter!
Vandaag, woensdag 6 november 2019 het 100ste nummer van Poeldijk Nieuws. Deze (nog) oud-Poeldijker is blij en trots, had dit niet verwacht. Zoveel Poeldijkers maken dat met hun € 27,50 per jaar mogelijk. Wat te denken van onze adverteerders! Mensen lezen minder van papier, áls ze lezen. Velen zweren bij ‘sosijal miedia’. Lezers zijn vaak ouder, lezen liefst van papier. Veel Poeldijkers hooguit op zondag. Er moet ‘ommers gewerrekt worre’. Werk is nog altijd belangrijk, rekeningen moeten nog steeds betaald worden. Er is méér dan werk, zoals stress. Vroeger hadden mensen het druk, heel erg druk. Alles ten dienste van werk, het hele gezin moest aan de slag. Doorleren was uitzondering, leerplicht klaar? Werken! Moet je nu mee komen. “Ik neem een tussenjaar…”.

Zaken die Poedijkers belangrijk vinden
Ja, tijden zijn drastisch veranderd. Werk staat voor veel mensen niet op 1. Het gaat om ‘tijd voor ik’. Stress ligt niet alleen op de loer, is kennelijk een dagelijks gevaar. Druk en weinig aandacht voor elkaar. Dat begint thuis: éérst de telefoon, dan praten; elkaar aankijken? Lezen? ‘Verbinding’? Ik noem dat aandacht. In Poeldijk Nieuws elke 2 weken aandacht voor zaken die veel Poeldijkers belangrijk vinden. In ons dorp, of elders in het Westland. Wij laten mensen aan het woord over verleden en vooral het nu. Jong en oud, mensen met een mening, inzet voor club, bedrijf, kerk, vereniging, school, elkaar, familie, het goede doel, de toekomst van Poeldijk. Mensen die voor iets uit durven te komen, een leuk of belangrijk verhaal willen vertellen. Zo draagt Poeldijk Nieuws bij aan het Poeldijk van nu en de toekomst. Dank jullie wel Poeldijkers! Reacties: redactie@poeldijknieuws.nlLees het blad hier, of download het Poeldijk Nieuws 23 2019:

https://issuu.com/home/published/pn-23_hr_1_

Author: Poeldijk

1 thought on “Jullie 100e nummer van Poeldijk Nieuws!

  1. Leuk om het verhaal van Arie Tamerus en zijn zoon Randy hier te lezen. 20 jaar geleden kwam ik beroepshalve wel eens op bezoek. Nooit kunnen vermoeden dat hij zijn leven ondanks zijn handicap zo’n positieve draai heeft kunnen en willen geven. Fantastisch gewoon, petje af voor Ary en Randy, Frans van der Stelt, oud wijkagent

Geef een reactie