Lerarentekort raakt ook Poeldijk

In de steden is het al langere tijd een groot probleem, maar ook het Westland begint steeds meer last te krijgen van het lerarentekort. De WSKO Basisscholen in Poeldijk ontsprongen de dans de afgelopen jaren nog enigszins, maar het afgelopen jaar is het lerarentekort ook hier duidelijk merkbaar. Tijden van meerdere sollicitanten voor vacatures, invalpoules en werkloze leraren, het voelt een eeuwigheid geleden voor schoolleiders in Poeldijk.
Anno 2019 is het vinden van vervanging voor zieke leerkrachten een onmogelijke opgave voor De Verburch-Hof en De Nieuwe Weg. Vacatures worden intern opgevangen, omdat er simpelweg geen sollicitaties komen. ‘WSKO Basisschool De Nieuwe Weg is een fijne werkplek, waar plezier, samenwerking en vertrouwen centraal staan. De school heeft onwijs veel te bieden voor leerkrachten!’ aldus Xander Damen, directeur van basisschool De Nieuwe Weg. Toch kwam er op de vacature voor parttime leerkracht van groep 5 slechts één reactie binnen.

Xander Damen is echter stellig: ‘Werken in het onderwijs is het meest dankbare beroep dat er is. De lachende gezichten van kinderen en de groei die ze doormaken op school vormen de mooiste voldoening die het werk op kan leveren’. Heeft u interesse in het onderwijs of kent u mensen die deze interesse koesteren? Er zijn tal van mogelijkheden! Bent u al leerkracht en lijkt werken in Poeldijk interessant? Neem dan eens contact op via info@denieweweg.wsko.nl / info@verburch-hof.wsko.nl of loop eens binnen. We maken graag tijd voor u!

Author: Poeldijk

Geef een reactie