Muziek(vereniging) per video

Zoals alle muziekverenigingen in mochten ook de leden van Pius X helaas niet samen muziek maken. Maar de Pius 10-ers zaten niet stil! De muzieklessen van de leerlingen gingen gewoon door via een videoverbinding worden de lessen doorgezet en leerlingen voorbereid op hun volgende optreden. Begin juni zijn de individuele muzieklessen op de gebruikelijke manier opgestart. De leden van het saxofoon-ensemble Funky Fingers spelen ook thuis door. Iedere week krijgen zij een opdracht en ze speelden al twee stukken samen. Iedereen neemt thuis de eigen partij op video op daar wordt een gezamenlijke video van gemaakt.

Het eerste nummer is ‘Intoxicated’, te vinden op de website. Zij namen het nummer ‘Rhino’ op en vroegen acht bekende muzikanten de solo te spelen. Het resultaat: acht verschillende nummers. De slagwerkgroep slaat zich door de coronacrisis; zij krijgen elke week een pittige opdracht van leraar Michel Ponsioen. Het resultaat wordt in een app-groep gedeeld. Hún muziekstuk: The A-team. Woensdag 3 juni hadden zij hun eerste gezamenlijke repetitie met inachtneming van RIVM-regels. Het was fijn eindelijk samen te kunnen spelen.
4 mei: taptoe en Wilhelmus uit kerktoren
De blaasgroep zou op Koningsdag en de Dodenherdenking op 4 mei optreden. Dit kon niet doorgaan. Hoorde u op 4 mei het Taptoesignaal en het Wilhelmus? In deze unieke tijd gespeeld vanuit de kerktoren om zo veel mogelijk Poeldijkers te bereiken. De blaasmuzikanten kregen muziekstukken om thuis in te studeren. Ook zij wachten vol spanning dat ze weer samen kunnen spelen. Kortom, muzikanten van Pius X blijven muziek maken en de vereniging houdt Poeldijk uiteraard op de hoogte als er weer een optreden gepland mag en kan worden.

Author: Poeldijk

Geef een reactie