Nieuwe bedrijfsnaam ‘Fruitsolute’

Sinds 1 januari is de naam van Bratzler & Co gewijzigd in ‘Fruitsolute’ en de vestiging van het bedrijf op het ABC-terrein Poeldijk opnieuw ingericht. Fruitsolute verwerkt vooral exotisch fruit dat onder de beste omstandigheden wordt bewaard, gerijpt, gekoeld, gesorteerd, verpakt en dan uitgeleverd aan bedrijven in de detailhandel en importeurs. Het gaat vooral om mango’s, avocado’s en kiwi’s. Rick Post, General Manager legt uit: ‘Wij hebben ons de afgelopen jaren vooral in deze fruitsoorten gespecialiseerd, omdat wij over de juiste kennis en capaciteit beschikken. Iedere klant krijgt bij ons de garantie dat wij daadwerkelijk verstand hebben van de producten’.
De herinrichting van het bedrijfsgebouw leidde tot uitbreiding van de rijpingscapaciteit. De vruchten komen in een vroeg stadium van rijpheid in Poeldijk aan en worden n speciale ruimten onder het meest ideale klimaat tot rijpheid gebracht noodzakelijk voor het afzetkanaal naar de consument. Post: ‘Naast de 19 rijpingskamers die we al hadden zijn er nu tien nieuwe rijpingscellen die een goede aanvulling vormen. Die nieuwe cellen hebben een aangepaste capaciteit voor een gedifferentieerdere rijping. De nieuwe rijpingsprocedure voorkomt niet alleen uitval en verspilling maar zorgt ook voor langere houdbaarheid. Bij Fruitsolute kan niet alleen conventioneel maar ook biologisch geteeld fruit worden besteld. Het bedrijf zet sterk in op de vraag naar teeltmethoden en bewaartechnieken die klimaat- en milieuvriendelijk zijn. Ook bij het verpakken. Steeds meer worden niet-plastichoudende grondstoffen gebruikt, papieren inlegvellen of kartonnen schaaltjes vervangen kunststof. Kartonnen schaaltjes kunnen, als de klant wil ook van graspapier zijn. Verpakkingen waarin de producten bij Fruitsolute binnenkomen worden ofwel bij de vestiging weggegooid, hergebruikt of bij de verpakkingsleverancier gerecycled.
‘Wij willen klanten compleet servicepakket aanbieden’
Het sorteren van de vruchten gaat via drie sorteerinstallaties. Per uur kunnen 34.000 avocado’s en 26.500 mango’s worden verwerkt. Algemeen directeur Thorsten Blasius benadrukt dat compromisloos en efficiëntie erg belangrijk zijn voor Fruitsolute. ‘Wij willen onze klanten het complete servicepakket aanbieden: vanaf rijping, sortering en verpakking tot logistiek vanuit één punt. Die aandacht op geselecteerde producten stelt ons in staat voorwaarden op maat te creëren. Wij bieden alleen diensten voor andere producten aan als die passen in bestaande processen. Dat geldt bijvoorbeeld voor papaja’s, gember of passievrucht’.

Auteur: Nelly Schouw-Zaat

Author: Poeldijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *