Ondernemer in beeld: Mireille Kap

Door Nelly Schouw-Zaat

Iedereen wil er goed uitzien. Beauty Mi bestaat al 12,5 jaar in Poeldijk. Na haar opleiding tot schoonheidsspecialiste had Mireille een klein jaar een salon in het huis van haar ouders in Honselersdijk. Er stond toen een salon in Poeldijk ter overname, maar zij vond die stap nog te groot om al in een eigen pand te beginnen.
Na een jaar waagde zij de sprong en begon een praktijk aan de Voorstraat. ‘Er moest heel veel gebeuren. De plek was goed, maar het gebouw verouderd met veel lekkages. Het was een heel project om het geschikt te maken, het resultaat was zo goed dat ik er heel prettig werk en een goede klantenkring heb opgebouwd. Ook besefte ik dat ik de praktijk moest specialiseren in resultaatgerichte huidbehandelingen voor huidverbetering en permanente make-up’.

Huidverbetering voor jong en oud
De service van Beauty Mi is gericht op huidverbetering voor jong en oud. Het begint al met kinderen vanaf 12, die gebukt gaan onder de onvermijdelijke jeugdpuistjes, of acne. ‘Vroeger werd daar niet veel aandacht aan besteed’, weet Mireille. ‘Het hoorde nu eenmaal bij de leeftijd, nu wordt er anders over gedacht en de acne behandeling is zo goed dat de schade in de vorm van littekens wordt beperkt. Dat maakt dat de psychische druk waar veel tieners last van hebben achterwege blijft. Juist als je jong bent is de eerste vraag altijd: zie ik er vandaag goed uit? Als dat zo is, verbetert dat het zelfvertrouwen’. Klanten van 25 tot boven de 60 staan voor vragen over opkomende rimpels, pigmentvlekken en versnelde veroudering van huidcellen. Dat kan meerdere oorzaken hebben. Pigmentveranderingen komen steeds vaker vooral op jongere leeftijd voor. Tijdens de zwangerschap, door stress of het klimaat. Als de huid niet goed verzorgd wordt is de kans groot dat het altijd aanwezige pigment verandert. De pigmentcel verdeelt zich niet over de hele oppervlakte, maar in vlekken. In zo’n geval raadt Mireille een huidbehandeling aan, om de vier tot acht weken. Die zal verouderde huidcellen laten verdwijnen, zodat de huid zich verjongt en de conditie zichtbaar verbetert.
Er wordt vaak gedacht dat de buitenlucht goed is voor de huid. Dat is zeker zo, maar juist in deze tijd van het jaar is de ultraviolette straling van de zon heel sterk. Mensen die van de wintersport houden zullen dat merken aan een strakke, droge huid. De zon wordt door de sneeuw op de huid weerkaatst. Mooi bruin worden is wellicht fijn, beter en gezonder is met een goede zonnebrand crème van minstens factor 30 de gezichtshuid dik in te smeren. Wie in Nederland blijft en bij het eerste zonnestraaltje en de blauwe lucht tijdens het middaguur buiten gaat zitten om bruin te worden moet weten dat dit de huid geen goed doet. Ook dan: altijd insmeren! Zoals dat nodig is bij veel fietsen. Allemaal situaties, aldus Mireille, die de huid sneller doen verouderen.

In de zomer naar de Jan Barendselaan
Er wacht Mireille Kap in de zomer nog een nieuwe stap. Zij verlaat haar salon aan de Voorstraat en betrekt dan een pand in de winkelgalerij aan de Jan Barendselaan. ‘Er is daar meer ruimte beschikbaar, het wordt een mooi geheel. Het is mijn doel om naast huidverbetering nog meer te specialiseren in huidtherapie en permanente make-up. Daar wordt heel Poeldijk een stukje mooier van!’Author: Poeldijk

Geef een reactie