Ons dorp: Visie D66

In de rondgang van Poeldijk Nieuws langs Westlandse politieke partijen in dit nummer de mening van D66 Westland over Poeldijk verwoord door Bryan Verkade, hij is steunraadslid. “Een aantal jaren geleden is er in Poeldijk begonnen met het bouwen van nieuwe woonwijken, waardoor het bewonersaantal van Poeldijk een flinke boost heeft gekregen. Meer inwoners zijn goed voor de basisscholen, verenigingen, winkels en bieden ook kansen voor het centrum van Poeldijk.”

“Begin 2019 kon Poeldijk door participatie meewerken aan een nieuwe visie voor het centrum. Na een aantal presentaties in Poeldijk, legde het College vier voorkeursvarianten voor aan de gemeenteraad. Uiteindelijk kreeg een combinatie van twee varianten de voorkeur. In deze varianten wordt het oude pand van Dario Fo verkocht door de gemeente, met als voorwaarde dat de benedenverdieping beschikbaar blijft voor maatschappelijke doeleinden. Met smart wacht onze fractie af tot deze plannen gerealiseerd worden. Ik zie het al helemaal voor me. Het is vrijdag 3 augustus 2040, op een warme zomeravond in het bruisende centrum van Poeldijk komen de Poeldijkers bij elkaar na het werk. Op een gezellig pleintje in de Voorstraat is het lekker druk. Ook bij café de Oude Luifel en restaurant Nieuwe Vrienden zit het goed vol. Gezamenlijk kijken we op een groot scherm naar de openingsceremonie van de Olympische Spelen, dit jaar gehouden in Rotterdam. Vol trots kijkt Poeldijk naar dorpsgenoot Mandy Mulder, inmiddels weer wonend in het vertrouwde Poeldijk. Oude mensen weten nog dat zij een medaille won op de spelen van 2008 in Beijing en daarom is zij een van de laatste fakkeldragers. Dit keer coacht ze een pupil, ook uit Poeldijk, die gaat voor het Olympische goud.”
“Nadat koningin Amalia de Spelen heeft geopend en de ceremonie voorbij is, wordt er vooruitgeblikt op het nieuwe voetbalseizoen van Verburch. Zijn er nog nieuwe spelers gekomen? Vast niet, want de aanwas van eigen jeugd is fantastisch. Wel wordt het spannend, nadat de selectie vorig jaar promoveerde naar de tweede klasse. De huldiging op het plein voor de Bartholomeuskerk staat bij iedereen nog op het netvlies. Na een gezellige avond fietsen we terug naar ’s-Gravenzande. Terwijl we langs de in 2025 gerealiseerde woningen in de Verburch-hof rijden, waarbij het pand er nog hetzelfde uitziet als 100 jaar terug, zeg ik tegen mijn partner: “Twintig jaar geleden hebben we het helemaal niet zo slecht gedaan, want wat is Poeldijk toch een gezellig, levendig en mooi dorp geworden!” Reageren? Mail: bryan@d66westland.nl.

Author: Poeldijk

Geef een reactie