Ontmoetingskasjes

Koning Willem-Alexander zei in maart: “het coronavirus kunnen wij niet stoppen, het eenzaamheidsvirus wel”. Het was onder andere zijn oproep die Westland Ontmoet inspireerde om na te gaan hoe elkaar ook in deze tijd te kunnen blijven ontmoeten. Westland Ontmoet is de motor achter de ontmoetingskasjes die bij Westlandse verzorgingstehuizen worden gebouwd.

Heeft u al gedoneerd? Dat kan makkelijk en snel via: http://poeldijknieuws.nl/steun

Bij De Kreek en Sonnevanck in ‘s-Gravenzande, Hooge Tuinen in Naaldwijk, De Terwebloem in Poeldijk en De Triangel in De Lier komt voor de bewoners een ontmoetingskasje. Naar een plek voor een zesde kasje wordt nog gezocht. Het ontmoetingskasje heeft twee ruimtes, beide van buiten bereikbaar.

Permanente ontmoetingsplaats
Ook als de corona-crisis achter ons ligt, blijft het kasje eigendom van de verzorgingstehuizen. De kasjes blijven na de crisis staan als aandenken en kunnen worden gebruikt als overdekte moestuin, zodat mensen er uit de wind in voor- en najaar aan de slag kunnen met alles wat groeit en bloeit. Om dit mogelijk te maken, is inzet van velen nodig. Grote dank daarom aan vrijwilligers bij de verzorgingstehuizen die helpen bij plaatsing en inrichting van de kasjes. Het is ook financieel mogelijk door de gemeente Westland, Fonds 1818 en Rabobank Westland. Meer informatie: www.WestlandOntmoet.nl. Westland Ontmoet is een initiatief van Bibliotheek Westland, Gemeente Westland, Piet van der Valk en Vitis Welzijn. (Foto: Thierry Schut)

Author: Poeldijk

Geef een reactie