Op enkele ongeregeldheden na gemoedelijke sfeer tijdens Westlandse jaarwisseling

Op de meeste plaatsen in Westland is de jaarwisseling in een gemoedelijke sfeer verlopen. Wel hadden de politie en brandweer een drukke nacht. Zo zocht de jeugd in Honselersdijk de confrontatie met de politie. Daar ging ook een auto in brand op. In Naaldwijk werd een vuurwerkbom door een brievenbus gegooid, waardoor een voordeur werd vernield. In Wateringen stichtte de jeugd brand op straat en in ’s-Gravenzande werd schade aangericht in een speeltuin. Er werden gedurende de nacht enkele aanhoudingen verricht. De feesten voor de jeugd in De Lier en Naaldwijk verliepen zonder incidenten.
Burgemeester Bouke Arends is tevreden over het verloop van de nacht, die hij relatief rustig noemt. Wel vindt hij het vervelend dat zich een aantal ongeregeldheden heeft voorgedaan. “De gemeente en hulpdiensten doen er alles aan wat in hun mogelijkheden ligt om de jaarwisseling goed te laten verlopen, maar hebben daar wel de hulp van inwoners bij nodig. Veiligheid maak je immers met elkaar. Het is jammer dat die verantwoordelijkheid niet door iedereen wordt gevoeld.”

De burgemeester bedankt de politie, brandweer en andere hulpverleners voor hun inzet. “Samen met het overgrote deel van de Westlandse samenleving hebben zij bijgedragen aan een feestelijk oud en nieuw. Ook de organisatoren van de grote feesten in Naaldwijk en De Lier verdienen een compliment. Deze feesten hebben eveneens een rol gespeeld in het relatief rustige verloop van de jaarwisseling.”
De komende periode inventariseert de gemeente de schade in de openbare ruimte. Het is niet nodig voor inwoners om schade te melden bij de gemeente.

Author: Poeldijk

Geef een reactie