Poeldijk verdient zo’n feest: 4 september weer Dweilen door Poeldijk!

Door Jos van Dijk

Na twee jaar niet op muziek te kunnen dweilen, vond ik het nodig weer iets met muziek in combinatie met Dweilen op poten te gaan zetten. Het was altijd supergezellig, een reünie van gezinnen, families en vrienden. Nadat Muziekvereniging Pius X 25 jaar lang de organisatie van het Dweilfestival, met grote succes op zich nam en het nog een jaar in andere vorm deed, besloot de vereniging het niet meer te doen. Het werd te moeilijk om nog mensen te kunnen vinden die het wilden regelen.

Eén jaar organiseerde Toussaint Partyservice met Westcoast Light and Sound het, toen werd het, ook door corona, stil in Poeldijk. Vreselijk stil! Dat was nou net iets wat ik niet bij ons dorp vond horen. Het was er altijd zo gezellig. Najaar 2021 besloot ik weer een festival met veel muziek te organiseren. Niet zo groot als het was, maar wel heel gezellig. Ik dacht, waarom niet? Ik liet het Muziekfestival Poeldijk op de Evenementenkalender van de gemeente Westland zetten. Dat moest vóór 1 oktober 2021 en kon niet meer verplaatst worden.

Vijf podia in Poeldijk-centrum
Alles heb ik in gang gezet om weer een feestje te hebben in Poeldijk. Het Muziekfestival Poeldijk is nu zelfs een stichting. Verder zijn alle benodigde zaken zoals vergunning, horeca, veiligheid, toiletten, EHBO en nog veel meer geregeld. Bands en dweilorkesten zijn vastgelegd. Er komen vijf podia in Poeldijk-centrum (Irenestraat, Fontijnstraat en Voorstraat). Op de podia treden afwisselend Coverbands, Bigband, Percussiegroep, solist-rockzanger en dweilorkesten op. Je kunt die middag van alles genieten. Een natje en een hapje, goede muziek, gezellig en je kunt je vrienden weer uitnodigen om ’s avonds thuis de barbecue nog aan te zetten.

Muziek maken is geweldig!
Wat ik ook leuk vind is dat er zoveel soorten muziek te beleven zijn. Het zijn allemaal nog amateurs ook! Wie weet inspireert het jou of de jongere jeugd ook muziek te gaan maken. Ik kan je uit ervaring vertellen: muziek maken is geweldig! Nu weten jullie al waar en hoe, maar wanneer? Noteer in je agenda: op 4 september is het eerste Muziekfestival Poeldijk. Als vanouds tussen 13.00 en 18.00 uur. Er is geen wedstrijdelement, dus ook geen prijsuitreiking. Elk podium heeft z’n eigen finale met dweilorkest. Een aantal sponsoren is al met positief resultaat benaderd, enkele zochten op eigen initiatief toenadering. Financieel is er nog een gaatje te dichten. Voelt u zich geroepen Muziekfestival Poeldijk 2022 te helpen met een financiële bijdrage? Neem dan contact met mij op. Het wordt een festival met muziek, dus lag het voor de hand om het ‘Muziekfestival Poeldijk’ te noemen. Vandaar dat een mooi logo (dank Aaron!) duidelijk maakt wat het is. Ik doe er alles aan om het een geweldige dag te laten zijn voor de deelnemers en het Poeldijkse publiek. Zorg dat je er van het begin tot het eind bij bent. Er valt zoveel te genieten wat je niet wilt missen. Gewoon weer in Poeldijk, lekker toch!!

Author: Poeldijk

Geef een reactie