Poeldijk viert 75 jaar vrijheid

Door Jan Goeijenbier, hoofdredacteur

Zondag 29 april 1945 vlogen vliegtuigen laag over het Westland en dropten voedsel. Kort daarna, in mei 1945, herwon heel Nederland na vijf jaren Duitse bezetting haar vrijheid. De Tweede Wereldoorlog liet dodelijke en vernietigende sporen na. Ook in Poeldijk verloren families dierbaren. Omdat zij als militair hun leven gaven voor onze vrijheid. Of, omdat zij als vredelievende burgers omkwamen door oorlogsgeweld. Nu, 75 jaar later, herdenken wij die verschrikkelijke jaren en vieren onze vrijheid.
Poeldijk Nieuws staat daarbij stil: het nummer van 22 april staat geheel in het teken van 75 jaar vrijheid. Het is nu nog niet duidelijk wat er over driekwart eeuw vrijheid in Poeldijk georganiseerd wordt. Wij hopen dat 75 jaar vrijheid in ons dorp gevierd wordt en zoveel mogelijk Poeldijkers daar actief bij betrokken zijn.

Draag bij aan Poeldijk 75 jaar vrij
Poeldijk Nieuws nodigt Poeldijkers – jong en oud – uit bij te dragen aan ‘Poeldijk 75 jaar vrij’. Dat kan op allerlei manieren. Actieve herinneringen aan het eigen leven in de oorlog. Fragmenten uit dagboeken. Verhalen van je ouders of grootouders over Poeldijk en het Westland toen. Poeldijkers die moesten onderduiken, hier of op andere plekken in Nederland. Mensen uit de stad die hier eten kwamen zoeken. Brieven en kaarten die Poeldijkers aan elkaar schreven. Foto’s of documenten. Poeldijkse scholieren vragen wij 75 jaar vrijheid in woord en beeld te brengen. Verenigingen, bedrijven en kerken nodigen wij uit te schetsen hoe het er in die jaren bij hen aan toe ging. Mail naar: redactie@poeldijknieuws.nl.Author: Poeldijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *