Poeldijks bedrijf Certhon praktisch maatschappelijk actief

Het Poeldijkse kassenbouwbedrijf Certhon ging op vrijdag 15 mei aan de slag in de binnentuin van De Wittebrug in Poeldijk. Een team van twaalf mannen en vrouwen maakte nieuw tuinmeubilair, een nieuwe schutting voor een luwe hoek bij de pergola én leidingen om de binnentuin makkelijker te beregenen. Een idee dat ruim vóór de coronatijd ontstond. Certhon is op meerdere vlakken maatschappelijk actief in het Westland en sloeg de handen ineen met Vitis Welzijn. Tussen de bedrijven door sprak Poeldijk Nieuws met Dennis Zuijderwijk (Certhon) en Helma van der Wijden (Vitis Welzijn).

In de binnentuin van De Witteburg is het deze zonnige vrijdagochtend een drukte van belang. De tien mannen en twee vrouwen van Certhon zijn druk in de weer met allerlei materialen. Splinternieuw hout voor de banken, tafel en schutting. Waterleidingen en pompen voor de beregeningsinstallatie. Er wordt getimmerd, geboord, gezaagd en een greppel gegraven. Bewoners van De Wittebrug bezien het vanuit hun omliggende woningen met groot enthousiasme. Vanaf balkons klinkt commentaar: ‘reuze, geweldig dat dit gaat gebeuren. Wij wonen hier al zo mooi én nu het wordt nog mooier!’

Andere inhoud maatschappelijke betrokkenheid
“Ons bedrijf richtte zich in eerste instantie vooral op financiële sponsoring. Afgelopen najaar gingen wij ook eens nadenken of onze maatschappelijke betrokkenheid ook een andere inhoud kon krijgen. Wij zijn ondersteund door Vitis Vrijwillige Inzet, Vitis brengt mensen bij elkaar die iets willen doen voor anderen en organisaties die hulp kunnen gebruiken. Met Vitis hielden wij brainstormsessies, daar kwamen vijf mogelijke projecten in het Westland uit. Zo ontstonden ideeën voor het bouwen van een kas voor Dagcentrum De Woutershof in Monster, onderhoudswerk bij kinderboerderij de Waterster in Wateringen, Strandjutten in ’s-Gravenzande, op stap met bewoners van Pieter van Foreest Sonnevanck en het opknappen van de binnentuin van De Witteburg. Een van onze collega’s uit Poeldijk kwam met de gedachte de binnentuin van De Witteburg op een mooie manier aan te gaan pakken. Wij legden met De Witteburg en Helma van der Wijden contact om de mogelijkheden door te nemen en te bekijken wat wij konden doen. Ik heb een ontwerp gemaakt en een collega heeft de aanleg van waterleiding voorbereid. Het plan was onze 5 projecten op 27 maart met een borrel af te sluiten.

Handen laten wapperen
Dat plan kon door de corona helaas niet doorgaan,” zegt Dennis Zuijderwijk. Helma van der Wijden, sociaal makelaar bij Vitis Welzijn: “Afgelopen najaar zijn wij door Certhon uitgenodigd na te denken waar wij bij De Wittebrug behoefte aan hebben. Wij hadden al eerder plannen gemaakt in het kader van Nederland Doet en stelden Certhon voor de banken, tafel en waterleiding bij ons te laten maken,”. Van der Wijden vindt het heel bijzonder dat Certhon zo’n geweldige maatschappelijke bijdrage met zoveel enthousiasme onder alle Certhon-medewerkers voor elkaar krijgt. Dennis Zuijderwijk: “als veel van onze medewerkers daarin meegaan is dat natuurlijk geweldig. Normaal werken wij op kantoor, doen daar ons eigenlijke werk. Nu laten wij ook zien dat wij onze handen op een andere manier kunnen laten wapperen.”

Over Certhon
De organisatie is een in Poeldijk gevestigd familiebedrijf met meer dan 120 jaar ervaring in de tuinbouwsector. Met 130 hoogopgeleide en ervaren experts ontwikkelt Certhon wereldwijd hightech tuinbouwoplossingen voor jaarrond lokale en verse groente-, planten- en bloemenproductie. Het resultaat: wereldwijde, succesvolle en innovatieve turnkey kassenbouw- en indoorfarmprojecten. Zie: www.certhon.com.

Author: Poeldijk

Geef een reactie