Poeldijkse biljartclubs verhuisd

Door Nelly Schouw-Zaat

Na twintig mooie jaren in café Het Witte Paard aan de Voorstraat de rode en witte ballen feilloos over het groene laken stoten heeft de Poeldijkse biljartclub ‘Het Witte Paard Senioren’ een nieuwe behuizing. Op 14 februari wijdden de tweeëntwintig leden in de voormalige Sint Bartholomeusschool hun lokaal in met een receptie waar – Valentijnsdag! – ook de vrouwelijke partners van de heren van de partij waren. Voorzitter Jos Vranken jr. en zijn medebestuursleden Wim Barendse, Wim Nadorp en Nico Janssen in gesprek met Poeldijk Nieuws.
‘We hadden verschillende opties. Het Dario Fo gebouw, de Backerhof, Verburch, De Veiling en de voormalige Sint Bartholomeusschool. Ook in café ‘Bij ’t Hof’ in Honselersdijk konden wij terecht. Voor ons stond vast dat wij niet uit Poeldijk weg willen en dat de plek bij onze vereniging moet passen. In De Backerhof was het moeilijk want wij willen graag overdag biljarten en dat kon daar niet. De zaal heeft wel accommodatie en er wordt ook wel degelijk vrij gebiljart. Een van de andere biljartclubs ONA die ook aan de Voorstraat bij elkaar kwam, vindt het geen bezwaar ’s avonds te biljarten. Maar wij spelen libre, echt in clubverband, niet in de avonduren. In De Veiling is de kelderruimte, waar eerder St. Genesius repeteerde, leeg. Je kunt er alleen over een trap komen, als je veel leden hebt van rond de tachtig is dat ongunstig. Toen kwamen wij terecht bij de voormalige Bartholomeusschool waar uitzendbureau Watch Out gevestigd is. Fred Krouwel, de eigenaar, is Poeldijker van geboorte, was meteen enthousiast over het idee een deel van de lokalen beschikbaar te stellen’.


‘Fantastisch: voor en door Poeldijkers!’
De speeloppervlakte in de school is wel niet zo groot als de Senioren in Het Witte Paard gewend waren. Er kunnen twee, geen drie biljarts staan. Krouwel was meteen bereid wat aanpassingen te doen zodat de spelers ook een gezellige zithoek hebben. Het interieur van het voormalige klaslokaal ziet er piekfijn uit. Architect Breumelhof inspecteerde de vloeren om te weten of de twee biljarts niet te zwaar zouden zijn voor de vloer. Er is zelfs een elektrische aansluiting aan de biljarttafels gemaakt zodat het laken bij vochtig weer niet rimpelt en de ballen uit de koers raken. ‘We kregen bovendien tal van attributen uit Het Witte Paard mee en de biljarts zijn voorzien van gloednieuw groen laken’, vult Jos Vranken aan. ‘Het is fantastisch dat dit allemaal voor en door Poeldijkers tot stand komt. Het schoolgebouw ligt centraal en is goed bereikbaar. Onze club kan hier twee middagen per week spelen, wij houden onze maandag- en woensdagmiddag. Op vrijdag kan er competitie gespeeld worden. Helaas raakt de mooie biljartsport maatschappelijk gezien wat uit de belangstelling. Dat verschijnsel zie je overal. Maar wie weet krijgt, mét de nieuwe behuizing, onze vereniging ook een face lift en kunnen we in dit jaar naast punten ook nieuwe leden scoren. Dat moet dan in ons bestuur goed geregeld worden. Wij zouden ons lokaal meerdere middagen kunnen openstellen maar dan is er voor een derde middag een wedstrijdleider nodig’. Wie meer wil weten over biljartvereniging Senioren Het Witte Paard kan terecht bij voorzitter Jos Vranken jr. (vranken@caiw.nl) of secretaris Wim Nadorp (wejena@hetnet.nl).Share:

Author: Poeldijk

Related Articles

Geef een reactie