Poeldijkse Corsoboot: Sister Act met dansende nonnen; Biological Youngplants nieuwe hoofdsponsor

Tekst en foto’s Harry Stijger

Nog een nachtje slapen, dan is het na twee jaar zover. De bonte stoet van de 23ste editie van het Varend Corso Westland trekt zaterdag 25 juni vanaf 16.30 uur door de Nieuwe Wegvaart in Poeldijk naar de Uithof. “We zijn er klaar voor, dankzij een geweldig team van vrijwilligers”, zegt Koos Janssen, voorzitter Stichting Corsoboot Poeldijk. “We zijn erg blij met onze nieuwe hoofdsponsor Biological Youngplants. De nieuwe directeur en eigenaar van deze jonge plantenkweker, Wim van Marrewijk, is mijn oude buurjongen van de Wateringseweg. Als geboren Poeldijker is hij heel betrokken bij de corsoboot van ons dorp en ondersteunt dat met een hoofdsponsorschap. Wij zijn hem daar erg dankbaar voor, zonder de andere sponsors te kort te doen”, zegt de voorzitter.

Dansende nonnen
Het corsoteam koos voor het thema ‘Sister Act’; een scene in een kerk uit de gelijknamige film . Voorop de boot orgelpijpen en een heus oud orgel. Aan de zijkant zelfgemaakte glas-in-lood ramen en muziekbalken ingevuld met groene planten. Midden op de schuit dansen de nonnen in hun habijt op de maat van de muziek uit delen van de film. De voorplecht van de Poeldijkse corsoboot is voor Doloris, die het kerkkoor dirigeert dat op haar eigen wijze de liederen voor de Heer vertolkt!

Poeldijkse boot: nummer 39
De laatste dagen werd er nog hard gewerkt aan de schuit, vooral het arrangeren van vele bloemen, planten en groente, onder leiding van Sjaak de Kok. De corsoboot van dorp Poeldijk is nummer 39 in de stoet. De Kok: “Het is even wachten voordat wij voorbijvaren, je moet maar denken dat ze het beste voor het laatst bewaren! Vergeet niet op deze fantastische corsoboot te stemmen voor de publieksprijs!” Dat kan op: www.varendcorso.nl.

Op de foto’s: zoon Christian (links) van Wim van Marrewijk, operationeel manager Biological Youngplants, schudt Koos Janssen, voorzitter Stichting Corsoboot Poeldijk, de hand bij zijn hoofdsponsorschap. (Foto’s Carolien Persoon en Harry Stijger)

Author: Poeldijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *