Reis rond de wereld Verburch-jeugd

In de eerste week van de zomervakantie had de Verburch handbal- en voetbaljeugd in de leeftijd van 8 tot en met 13 jaar een fantastische kampweek in het Limburgse Wanssum. Het kamp, al jaren georganiseerd door stichting de Meulenbeek en dat onder leiding staat van Theo Verbeek was net als de afgelopen jaren tot in de puntjes perfect geregeld, waardoor kinderen en leiding een onvergetelijke week konden beleven. Na maanden voorbereiding gingen zondag 21 juli 55 kinderen en 12 begeleiders van de voetbal- en handbaltak van Verburch een week beleven die de boeken in zal gaan als één van de succesvolste uit de geschiedenis. Nog nooit was Verburch met zo’n grote groep kinderen op kamp! Een succesje dat wij hopen de komende jaren steeds verder te verbeteren.

Zoals elk jaar heeft het kamp een thema. Waar we ons afgelopen jaar nog in Het Wilde Westen waanden waren we dit jaar met z’n allen op een reis rond de wereld. Dit was meteen te merken bij aankomst op het sportpark van SV United, plaats van het kamp. Alle kinderen moesten in een meterslange rij om door de douane te gaan. Gelukkig kon iedereen zonder problemen door en werden er geen zakken snoep ingehouden door de marechaussee van Stichting de Meulenbeek. Het was druk: maar liefst 230 kinderen. Naast Verburch meer clubs uit het Westland en omstreken zoals Westlandia, Lyra, Quintus, Odis, Altior en AVGV. Een leuke onderlinge strijd tussen de clubs én gelegenheid om nieuwe kampvrienden te maken.

Toen tenten waren ingeruimd, bedden opgeblazen en opgemaakt stelden alle clubs zich door een optreden aan elkaar voor. Na de opening kon het kamp dan echt gaan beginnen. Ook dit jaar was er weer een strak schema dat perfect in elkaar zat. De hele week vol leuke activiteiten: dropping, spooktocht, voetbaltoernooi, touwtrekkampioenschap, estafette, sport- en spelactiviteiten, bosspellen, fotospel én de waterspelen! Geluk bij een ongeluk op de warmste dag ooit in Nederland, waardoor wij van die hitte niet zo veel merkten. Het veld stond vol met grote springkussens met water erin en erop. Ook moest je uitkijken voor emmers vol water die je om de 10 seconden om je oren zag vliegen. Een lekker verkoelend en groot waterspektakel.

Vier bekers voor succesvol Verburch
Vrijdagavond sloot DJ Bombastic traditioneel het kamp af en maakte er een ongelofelijk groot fuifje van voor kinderen en leiding. Met alle kampnummers van dit jaar, afgelopen jaren en hits van nu. Een aantal kinderen kreeg zelfs het podium om hun talent te tonen. Wij zijn trots dat een kind van Verburch is gescout voor De Formule, het label van Bombastic, nadat hij zijn rapvaardigheden mocht showen. Hij schijnt nog steeds buiten adem te zijn. Zaterdag was het alweer tijd om naar huis te gaan na een week vol sport, spel en heel veel plezier. De hele week was een heel groot fuifje dat wij als leiding en de kinderen niet gauw vergeten. Daarnaast was Verburch dit jaar ook nog erg succesvol: wij mochten maar liefst vier bekers mee naar huis nemen!

Dank aan besturen en Vrienden Verburch
Namens alle kinderen en ook de leiding van Verburch willen wij Theo Verbeek en de andere kampstafleden bedanken voor een fantastisch georganiseerd kamp, de andere clubs waarmee we er met z’n allen een hele gezellige week van maakten en ook de kinderen van Verburch die zich een week lang voortreffelijk hebben gedragen! Speciale dank gaat uit naar de Business club Vrienden van Verburch en de besturen van handbal en voetbal die door sponsoring hebben bijgedragen aan het kamp, Mede hierdoor konden wij de kinderen een onvergetelijke week bezorgen! Nu hebben wij even rust, over een aantal weken begint de voorbereiding voor het zomerkamp van 2020 alweer. Houdt de site in de gaten voor meer informatie en wij hopen volgend jaar op nog meer animo voor het kamp. Tot volgend jaar! Met sportieve groet, de Verburch kamp begeleiding.

Author: Poeldijk

Geef een reactie