Roger van der Bol overleeft kogel in Brazilië

Op 23 november trouwde oud-Poeldijker Roger van der Bol met zijn Josianne, maar dat had nogal wat voeten in de aarde. Op maandagochtend, vijf weken voor het huwelijk, werden familie en vrienden door het nieuws overvallen dat Roger in zijn Pousada Holanda (Bed and Breakfast) in Cabo de Santo Agustinho (Noordoost Brazilië) was neergeschoten. Ongewis over de afloop stapten zijn zus Angelique en zwager John direct in het vliegtuig naar Brazilië. Niet alleen vanwege de onzekere situatie, ook omdat Roger een zeldzame bloedgroep heeft en zijn zus hetzelfde bloed kon doneren. In Brazilië vocht Roger voor zijn leven, hier wachtten familie en vrienden op betere berichten. Over de naderende trouwpartij werd helemaal niet meer gesproken!
Over de achtergrond van het incident was eerst veel onduidelijk, ook door paniek, tijdsverschil en taalbarrières. Achteraf bleek dat er sprake was van een zeer ongelukkige samenloop van omstandigheden. Op een zondag zocht iemand een jongeman. Bij die klopjacht drong men ook de Pousada van Roger binnen. Gealarmeerd door het rumoer probeerde iedereen zich op het binnenterrein in veiligheid te brengen. Roger vond net te laat beschutting en werd door een kogel getroffen die zich in fragmenten verspreidde en een hoofdslagader, blaas en darmen raakte. Door snel handelen van gasten en naaste buren is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Na 10 dagen in slaaptoestand en verschillende operaties knapte Roger uiteindelijk heel snel op en werd besloten: de bruiloft gaat door!

Een bijzonder feest dat bijna niet door ging
Zus Angelique en zwager John vlogen met dit heugelijke nieuws naar huis in de wetenschap dat zij Roger goed konden achterlaten in de zorgzame handen van zijn toekomstige vrouw. Een grote groep (oud-)dorpsgenoten stapte alsnog in het vliegtuig om getuige te zijn van dit mooie en bijzondere feest dat bijna niet door ging. Roger bedankt iedereen voor alle hartverwarmende reacties via sociale media, familie en bekenden en groet eenieder vanuit Brazilië. Op de foto met de klok mee: Josianne, Jolanda, Roger, Herman, Petra, Ernst, Tino, Monique, Martin, Leon, Fred en Joyce.
Noot van de redactie: Poeldijker Roger van der Bol (52) vertrok 11 jaar terug naar Brazilië. Hij runt er een bed and breakfast en leerde in 2014 de Braziliaanse Josianne (27) kennen in het dorp Gaibu. Zij wonen in Enseadas Dos Corais, op 100 meter van zee en strand.

Share:

Author: Poeldijk

Related Articles

Geef een reactie