Rubriek: Ik pak de Pen op

Door Ria van Bueren

“Op 4 oktober liep ik met een collega van de buurtpreventie door de Jan Olierookstraat en zag Annemiek aan haar tafel zitten. Ik klopte op het raam en zij schoot bijna door het plafond. Gelukkig was zij na de schrik nog in staat haar voordeur te openen en konden wij even op de koffie, maar in plaats dat zij een stukje over de buurtpreventie ging schrijven, kreeg ik afgelopen week een bericht met de vraag of ik ook een stukje wilde schrijven.

Wie ben ik? De middelste dochter van Anton en Nel van Bueren, geboren 9 maanden na de watersnoodramp. Heb de kleuterschool, lagere school en de MULO in Poeldijk doorlopen en ging daarna naar de HAVO in Den Haag, maar eigenlijk heb ik op die school niet genoten, kreeg vaak te horen dat mijn uitspraak niet deugde. Hierna even gewerkt in een kantoorboekhandel in Den Haag en vervolgens ging ik de verpleging in.
Verpleging
Na de opleiding vertrok ik met een vriendin/collega naar Bludenz in Oostenrijk om daar te werken. In Nederland was even niet genoeg werk. Ruim een jaar later teruggekeerd naar Poeldijk en kon gelijk weer terugkomen in het Bethlehem ziekenhuis in Den Haag, maar dat ziekenhuis ging verhuizen naar Zoetermeer. Ik wilde dat echt niet, want afstand naar Zoetermeer vanuit Poeldijk vond ik te groot, dus dan maar naar het Leyenburg. Hier heb ik enige specialistische opleidingen afgerond en lang gewerkt; met 62 jaar ging ik vervroegd met pensioen! Wilde genieten van een vrijheid, die je in de zorg niet had, altijd problemen met vakantielijsten en feestlijsten en de weekenden niet te vergeten! Geen tijd voor de mens om je heen en er was geen tijd meer voor de oudere zuster.

Vrijwilligerswerk
Helemaal niets doen kon ik niet, dus vrijwilligerswerk was prima, maar wel met de vrijheid van zelf kunnen bepalen wanneer! Rode Kruis is een prima organisatie, daar sloot ik mij bij aan en doe veel bij evenementen, zoals de Vierdaagse van Nijmegen en veel kleinere evenementen, maar altijd als ik wil! Ik startte ook bij Vitis Welzijn met de informatieve huisbezoeken. Je brengt 80/85/90/95 jarigen een bezoek, aan de hand van een vragenlijst. De ouderen hebben misschien problemen, maar bij problemen vul je een kaart in en geeft de kaart af bij Vitis. Je mag het probleem niet zelf oplossen, maar je brengt in ieder geval een bezoekje aan een dorpsgenoot. Deed ook nog 2 jaar vrijwilligerswerk als ambassadeur van Den Haag, maar merkte dat mijn hart in het Westland lag, eigenlijk in het dorp Poeldijk.
Buurtpreventie
Ik houd erg van wandelen in een opgeruimde omgeving en start met milieu jutten en maak veel gebruik van de BuitenBeter app van de gemeente. Afval en zaken, die niet in de straat horen, kan je er melden! Probeer het eens! Ik ben zelfs al een keer gespot met milieu jutten en er is toen een verhaal door iemand geschreven en die heeft het geplaatst in Poeldijk Nieuws, maar ik heb het nu gecombineerd met de buurtpreventie. Een veiliger en gezelliger en rustiger en schonere buurt wil iedereen! Je kan zelf de tijden van het lopen in uw eigen Poeldijkse buurt bepalen. Mocht U vragen hebben of ook geïnteresseerd zijn, kijk dan even op buurtpreventiepoeldijk.nl. Ik hoop nog veel mensen te ontmoeten in mijn leven en geef de pen van Poeldijk Nieuws voor het volgende nummer door aan …….. Karin!”

Author: Poeldijk

Geef een reactie