Speeltuin ontworpen aan keukentafel

De nieuwe woonwijk achter de Rijsenburgerweg in Poeldijk heeft een prachtige speeltuin. Initiatiefnemer Manfred Grund, sinds twee jaar bewoner van de wijk, ontdekte een mooie kavel die zich heel goed zou lenen voor een speeltuin. Manfred: ‘Ik legde het idee voor aan Ontwikkelingsbedrijf De Westlandse Zoom en we zijn om tafel gegaan. Het OBWZ stelde als voorwaarde dat buurtbewoners het met dit plan eens zouden zijn. Met Marion Kuivenhoven, die hier ook woont, hebben wij de mening van de bewoners gepolst. Mooie reacties kregen we!’

Zo werd het idee aan de keukentafel ontworpen. Contacten werden gelegd met fabrikanten van materialen en toestellen. ‘Ik geef toe’, zegt Manfred, ‘dat wij wat ál te optimistisch waren met onze ideeën. We wilden teveel. Meermalen werden wij door mensen van het OBWZ teruggefloten. Voorop stond dat kinderen veilig buiten kunnen spelen. De plek moest veilig zijn, het materiaal ook. Als thema kreeg de speeltuin een junglekarakter, reuze spannend voor de kinderen.’ Manfred woont met zijn vrouw en de tweeling van 6 in de nieuwe wijk. In het dagelijks leven werkt hij als leraar aan de Haagse Praktijkschool ‘De Poort’ met voortgezet onderwijs voor leerlingen met een leerachterstand.




Hekken vervangen door natuurlijk materiaal
De nieuwe speeltuin is in beheer bij de Westlandse Zoom, later neemt de gemeente dat beheer over. De hele St. Jozefstraat houdt toezicht op probleemjongeren of ongewenst gedrag. In de zomervakantie is er al veel gebruik van gemaakt, nu de scholen weer begonnen zijn weet de jeugd de speeltuin ook in de vrije uren te vinden. Manfred Grund hoopt dat bouwhekken snel worden vervangen door natuurlijk materiaal. ‘De wijk is nu al veel plezieriger voor de kinderen,- een nieuw hek om de speeltuin zal het allemaal nog mooier maken!’

Author: Poeldijk

Geef een reactie