Toneelspelen is leuk!

Na een fantastisch toneelweekend eind mei met twee uitvoeringen in de Bartholomeuskerk zijn we gaan genieten van een welverdiende vakantie om het hoofd leeg te maken en de batterij weer op te laden zoals dat zo mooi heet. Nu gaan we de zaken weer op starten om zo rond eind mei 2019 een uitvoering voor alle geïnteresseerden te kunnen verzorgen. Dat begint met het uitzoeken van een nieuwe toneelstuk om te spelen. Zoals u van ons gewend is dit weer een stuk geworden om de lachspieren bij te gebruiken. Met andere worden een klucht of een blijspel (waar toneel technisch gesproken best nog wel een verschil inzit maar daarover misschien een andere keer meer).
Dan is altijd de vraag in de voorbereiding wie kunnen en willen er weer mee spelen in het volgende stuk. Zoals gebruikelijk heeft iedereen er wel weer zin in na een korte rustperiode. Helaas valt er door omstandigheden toch nog eentje af van de huidige club en wordt de spoeling (zoals bij de meeste culturele verenigingen) minder. Gelukkig kunnen we ook wel een debutant in het vorige stuk als lid bijschrijven. Heb je altijd als eens een keer willen toneelspelen of lijkt het je gewoon leuk dan is dit het moment om je aan te melden !!!!

Kom bij onze kleine maar heel gezellige club en probeer het gewoon een keer. Gebrek aan ervaring is geen probleem, inzet en doorzettingsvermogen is voldoende. Leeftijd is ook ondergeschikt, we kunnen alle leeftijden vanaf 18 jaar gebruiken. Ook staat er geen strenge regisseur voor de groep maar doen we dat in gemoedelijke sfeer gezamenlijk. Wij weten als beste wat we willen en wat we kunnen.
Onze vaste repetitieavond is op woensdag van 20.00 uur tot ongeveer 22.30 uur. We repeteren in onze ruimte in de pastorie. Als je het nog te eng vind om direct mee te spelen kom je eerst lekker een poosje kijken en bij afwezigheid van iemand een rol overnemen met repeteren om te kijken of het wat voor je is.

Je kan je melden of eventuele vragen stellen via genesiuspoeldijk@gmail.com

Hopelijk tot snel !!
Toneelvereniging St. Genesius

Share:

Author: Poeldijk

Related Articles

Geef een reactie