Verburch Handboogschieten: Nico Reijntjes

Ook bij een wat kleinere vereniging als het handboogschieten zijn er tal van vrijwilligerstaken te doen. Zo is er een bestuur met een voorzitter, secretaris en penningmeester. Maar ook is er iemand die de website up-to-date houdt, worden wedstrijden georganiseerd en zijn mensen die nieuwe leden begeleiden en opleiden. Al met al.. een bezig clubje; zo ook Nico Reijntjes. Al kort na de oprichting van de handboogsportvereniging van Verburch werd Nico in seizoen 1996-1997 lid.

Hij werkte toen bij een installatiebedrijf als monteur; dat komt bij diverse werkzaamheden in de vereniging altijd van pas. Sinds die tijd draagt Nico vaak zijn steentje bij aan Verburch Handboogschieten en is gerespecteerd lid van onze vereniging. “In de eerste jaren”, zegt Nico, “is de vereniging regelmatig verhuisd zodat er altijd wel wat te klussen was, zo hebben we in het begin schietkarretjes gemaakt voor in de grote sporthal. Toen een paar jaar later de tafeltennisruimte vrij kwam in de sporthal is er een hele schietwand gebouwd met hulp van een aantal leden, dan is het gewoon prachtig als je aan zoiets voor de vereniging kan meewerken. Later zijn we verhuisd naar de Jeu de Bouleshal, dan neem je de ervaring mee van de eerste schietwand, die toen weer opgebouwd moest worden op de nieuwe plek.”

‘Durf te zeggen als je geen tijd hebt’
“Ook de begeleiding met demo verschietingen vind ik leuk”, vervolgt Nico als we hem vragen wat hij nog meer leuk vindt om te doen. “Ik was al op heel wat plekken: op scholen, bij bedrijfsfeestjes, winkeliersverenigingen en zelfs een keer bij een politie afdeling. Het begeleiden van nieuwe leden die op cursus komen doe ik sinds kort met een andere instructeur.” “Wat is jouw tip voor mensen die ook vrijwilligerswerk willen gaan doen”, vragen we hem tenslotte. ‘’Zorg dat je plezier houdt in wat je doet voor een vereniging en durf ook nee te zeggen als je eens geen tijd hebt. Zo doe ik ook vrijwilligers werk voor De Zonnebloem; dan moet ik weleens keuzes maken. Zolang mijn gezondheid het toelaat ondersteun ik de vereniging, er is altijd wel wat te doen.’’

Author: Poeldijk

Geef een reactie