Vrijwilliger in het Zonnetje 

Verburch Volleybal:

Harry van Dijk

Door Anita Enthoven

Verburch volleybal, opgericht in 1970, had in 2020 een mooi 50-jarig jubileum kunnen vieren, ware het niet dat corona roet in het eten gooide. Het is een enthousiaste club met vrijwilligers en vooral ook sporters die gebruik maken van de Jan van der Valk sporthal. Ook een toernooi tijdens Rondje Poeldijk staat elk jaar (?) hoog op de agenda. Penningmeester en lid van het Verburch PR-Team, Anita Enthoven, sprak Harry van Dijk; een van de vrijwilligers van de club. Niet de eerste de beste.

Harry is al twintig jaar trainer bij de recreantenvolleybalvereniging Verburch. Toen de volleybalvereniging werd gevraagd om een stukje te schrijven over een vrijwilliger dacht Anita gelijk aan Harry. Zij ging bij hem langs en vroeg Harry wat zo leuk is aan volleybal en waarom hij het na al die jaren volleybaltraining nog steeds een leuk spelletje vindt.

Plezier in sport belangrijkste
Harry vindt behalve prestatie en kwaliteit plezier in sport het belangrijkste: “volleybal is een mooie teamsport.” Jong en oud trainen elke maandagavond onder zijn leiding. Hopelijk kan dat het nieuwe seizoen weer. Na de training staat Harry bij de derde ronde ook achter de bar. Zoals het een heer betaamt laat hij de barvrouw niet alleen de kantine afsluiten. Harry was ruim 50 jaar terug betrokken bij de oprichting Verburch Volleybal. Daarna gaf hij een tijdje training bij Moveover in Monster en bleef de recreanten van Verburch fluiten. Nu is hij alweer twintig jaar onze vaste trainer op maandagavond. Ook is hij scheidsrechter bij jaarlijkse toernooien en bij het beachvolleybaltoernooi van Rondje Poeldijk staat Harry er. Én hij is elke maandagavond beheerder van de sporthal, ook in coronatijd. Verenigingen kunnen alleen bestaan door vrijwilligers en daar is Harry er een van, een hele beste!

Share:

Author: Redactie

Related Articles

Geef een reactie