Vrijwilliger in het zonnetje: Marouscha en Lisa

Deze keer een tweeluik, vanuit het Turnen. Geen grote, wél zeer actieve vereniging met veel vrijwilligers. Het doel van de vereniging is een mogelijkheid te bieden om gymnastiek te beoefenen, waarbij plezier voorop staat. Marouscha en Lisa, twee actieve leden enthousiast aan het woord over hun vrijwilligerswerk.

“Ik ben Marouscha, woon in het Westland en ben 20 jaar, in het dagelijks leven ben ik kraamverzorgster. Als vrijwilligster geef ik al heel wat jaren turnles bij Verburch. Daarnaast ben ik ook bij de leiding van de Scouting Poeldijk. Vanaf mijn achtste heb ik bij DOS Naaldwijk geturnd en ben met Peter Kuijvenhoven, op mijn twaalfde les gaan geven in Poeldijk. Dat vind ik leuk om te doen, elke les is compleet anders en het is altijd gezellig met de kinderen. Het minst leuk vind ik het opruimen en opzetten van de turntoestellen.” Lisa, ook vrijwilligster bij Verburch Turnen: “ik woon ook in het Westland, ik ben 17 en studeer verpleegkunde. Als vrijwilligster geef ik turnles en daarnaast ben ik buddy. Ik heb een tijdje geturnd bij Verburch, daarna bij DOS Naaldwijk en een paar jaar later kwam ik weer, via via bij Verburch. Toen werd mij gevraagd of ik les wilde gaan geven. Dat doe ik nu drie jaar. Zoals Marouscha zei, elke les is heel anders en het is altijd gezellig met de kinderen. Opruimen vind ik ook het minst leuk en dat zegt mijn moeder Sandra ook steeds.”
Oproep aan iedereen
Lijkt het je ook leuk om mee te helpen of om zelf te turnen? Kom een keertje vrijblijvend meeturnen. Wij doen dit elke maandag in Basisschool de Brede School Westhof, De Ruijtbaan 81 Poeldijk. Er zijn drie groepen, voor kleuters (16.00-17.00 uur), 6 t/m 9 jaar (17.00-18.00 uur) en de wedstrijd- en selectiegroepen vanaf 9 jaar (18.00-19.00 uur). Kijk op: www.verburch.nl/turnen/home voor meer informatie. Leuk als je eens komt kijken!

Share:

Author: Poeldijk

Related Articles

Geef een reactie