Vrijwilliger in het zonnetje: Sylvia van der Voort

Ik ben Silvia van der Voort, kom uit Honselersdijk en ben 48 jaar. In het dagelijks leven werk ik parttime bij P.P. Orchideeën in Naaldwijk met een hele leuke groep collega’s. Bij Verburch handbal ben ik vrijwilliger, ik geef twee keer in de week training aan de E-, D-, C- en B-jeugd. Het is zo leuk, dat ik alle leeftijden voor me krijg. In de weekeinden fluit ik jeugdwedstrijden, al waren dit er nog niet zo veel dit seizoen omdat alles stil ligt door het coronavirus. Ook zit ik met hele enthousiaste mensen in de jeugdcommissie; wat waren wij blij dat we op 12 december nog een superleuke ochtend organiseerden voor de F- t/m C-jeugd. Met stormbaan, springkussen, poffertjeskraam, Kahoot-quiz en in de grote hal nog zes spannende onderdelen.

Dit seizoen heb ik voor het eerst geen team om te coachen. Door mijn dochter Gwen kwam ik bij Verburch handbal terecht, en omdat ik ook had gehandbald bij Westlandia kende ik de mensen al bij Verburch. Zo begon ik gelijk met het team van mijn dochter training te geven. Van het een komt het ander. Doordat je vele blije gezichtjes ziet op de trainingen blijf je gemotiveerd. Ik ben nu al weer 9 jaar actief bij Verburch handbal en vind het nog steeds heel leuk, door corona kunnen we heel veel niet en mis ik de jeugd. Wat het altijd leuk en interessant maakt is, dat elk kind anders is, en op een andere manier training moet krijgen. Het ene kind pak je zo aan en een ander kind weer anders. Als ze maar blij van het veld afkomen én het gevoel krijgen dat ze elke week wat hebben geleerd.

‘In onze vereniging is altijd wat te doen’
Er zitten soms ook minder leuke kanten aan het vele vrijwilligerswerk. Als we nieuwe teamindelingen gaan maken bijvoorbeeld. Dat is zo moeilijk, je moet met álles rekening houden. Je kunt het nooit voor ieder kind goed doen. Wij proberen het elk jaar maar als uitdaging te zien. Als de nieuwe competitie dan weer begint en je ziet dat het wel goed zit hoe de teams in elkaar zitten. Dan blijf je vanzelf gemotiveerd dit te blijven doen. Dus als u nu denkt het lijkt mij ook wel leuk om met jeugd bezig te zijn, in onze vereniging is altijd wat te doen.

Share:

Author: Poeldijk

Related Articles

Geef een reactie