Vrijwilliger in het zonnetje

Binnen de vereniging met zo’n 850 senior-, jeugd- en juniorleden zijn er tal van vrijwilligerstaken die maken dat alles goed draait. Een van deze taken wordt verzorgd door Eric van Selm; hij neemt de organisatie van de jeugdlessen voor zijn rekening. Eric: “Ik ben 43 jaar en ik woon met mijn gezin in Wateringen. Ik werk en verder maak ik zoveel mogelijk plezier. Ik werk als accountmanager in een technisch, commerciële rol voor SUEZ Water Technologies & Solutions. Ik doe industriële waterbehandeling: chemische behandeling van koel-, stoomketel-, afval- én ook aardwarmtewater. Als er water stroomt, dan behandel ik het! Ook probeer ik zoveel mogelijk tijd vrij te maken voor mijn vrouw, drie kinderen, vrienden, sport, vakantie en recreatie.
Voor de Jeugdcommissie van Verburch Tennis ben ik tennisles coördinator. Ik heb hierbij veel contact met ouders, onze vaste tennisleraren, Jeroen en Patrick, andere leden van de Jeugdcommissie en bestuur. Daarnaast zijn er gezamenlijke taken, zoals organisatie van toernooien, flyer acties en open-dagen. Mijn oudste zoon Lars (12) speelt al een aantal jaren bij Verburch Tennis. Hij volgt tennislessen en speelt ook mee met de groene Tenniskids competitie. Verburch in Poeldijk is prima te doen, ook op de fiets , vanuit Wateringen. Zo komt een volleyballer in contact met tennis en draag ik mijn steentje bij als vrijwilliger. Mijn vrouw, Connie, was al actief als tenniscompetitie ‘team-moeder’ en had bedankt voor een functie in de Jeugdcommissie. Toen werd ik benaderd. Na een nachtje slapen heb ik toegezegd en heb er nooit spijt van gekregen.

Vrijwilliger worden? Niet twijfelen!
Elke vereniging valt of staat bij gemotiveerde vrijwilligers. De Jeugdcommissie is een leuke club mensen die allen een duidelijke sub-taak hebben. Dit maakt het overzichtelijk en voor iedereen behapbaar naast vaak een drukke baan en gezin. Ik ben nu ruim 1,5 jaar bezig voor de JC en ken inmiddels ‘de kneepjes van het vak’. Je leert ook de andere bestuursleden kennen en het begint al aardig ‘thuis’ te voelen. Je kunt het verschil maken. Op bijvoorbeeld een ouder-kind toernooi zie je iedereen met een glimlach rondlopen. Daar doe je het voor! Vervelend is soms dat de respons op aanmeldverzoeken voor de tennislessen traag verloopt en ik bij herhaling e-mails moet sturen. Als je twijfelt ooit vrijwilligerswerk te gaan doen, dan zeg ik: niet twijfelen, maar gewoon lekker aanpakken. Deze rol past mij prima, ook al ben ik van huis uit geen tennisser. Als je gezond en fit bent dan mag je dankbaar zijn dat je een steentje mag bijdragen aan de samenleving. Op het Onings Tennispark zijn we altijd op zoek naar extra ondersteuning. Vele handen maken immers licht werk…!Author: Poeldijk

Geef een reactie