VV-Verburch JO15-1 wint Germany Cup in Verden

De jongens van het J015-1 team hadden zin in het Hemelvaartweekeinde: voetballen in Verden (Duitsland) op het programma. Om dat te kunnen bekostigen, verkochten zij op 7 mei plantjes, koekjes en trosjes baby-bananen. Zij stonden met een kraampje bij Jumbo Boere Poeldijk. Daar werd met veel enthousiasme van alles aan de man gebracht. Vele Poeldijkers kochten wat van de mannen; uiteindelijk zat er een bedrag van € 768,30 in de kassa waarmee zij de reis naar Duitsland konden beginnen.

Natuurlijk was er maar één doel: de Germany Cup móest mee naar Poeldijk. De eerste wedstrijd liep soepel: 7-0 voor ons. De tweede was een stuk moeilijker. Er moest heel hard gewerkt worden om van een achterstand terug te komen; met een eindstand van 1-1 kon er tevreden afgesloten worden. Het kwam nu aan op de derde wedstrijd van de zaterdag: er moest gewonnen worden om als eerste in de poule te eindigen. 35 spannende voetbalminuten volgden. In weer en wind streden onze jongens, met een 2-1 eindzege werd de eerste wedstrijddag fantastisch afgesloten. Tevreden doken zij in het zwembad en keken ‘s-avonds de Champions League Finale.

Koelbloedige penalty
Zondag om 09.00 uur waren ze weer present op het sportpark voor de halve finale tegen JSV Concordia. De wedstrijd liep soepel en Verburch was duidelijk de sterkste. Na een 4-0 winst kon de voorbereiding op finale beginnen. Warm lopen, tactiek bespreken en gaan. Het Duitse Teutonia zette direct enorm veel druk, dat zorgde voor spannende momenten. Maar de Oranjehemden hielden vol en vochten net zo hard terug. Met een eindstand van 0-0 kwam het aan op penalty’s. Na vier goals aan beide kanten stopte onze keeper het Duitse schot en stond het 1-0. De laatste penalty voor Verburch ging er koelbloedig in; ineens kwam het besef dat de Cup voor Verburch was. Na een heerlijk feest op het veld werd de grote gouden beker in ontvangst genomen. De trainers en jongens van de J015-1 bedanken de sponsors en begeleiding. Het was een geweldig weekeinde!

Author: Poeldijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *