WK Zaal weer een groot succes!

Door Nico van Rijn

In het weekeinde van 22 en 23 december organiseerde voetbalvereniging Verburch het Dekker Van Geest Westlands kampioenschap in de zaal. Alle Westlandse verenigingen deden mee en kwamen in de sterkst mogelijke samenstelling. Soms werd zelfs al weken in de zaal getraind om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Het geeft aan hoe dit toernooi leeft onder de verenigingen. Het evenement werd een groot succes.
Verschillende profclubs stuurden scouts om te zien of er talenten rondliepen. Zij waren positief verrast en vonden de kwaliteit zeer hoog. Het toernooi verliep organisatorisch geheel naar wens.
Zaterdags was het als eerste de beurt aan de jeugd onder 11. Om half acht stonden de eerste deelnemers al te trappelen voor de deur. Zij konden niet wachten om te beginnen. De voorrondes gaven de sterkte goed weer. Uiteindelijk plaatsten Westlandia, Velo, ‘s-Gravenzande en Verburch zich voor de halve finales. In hoogstaande wedstrijden versloeg Westlandia ‘s-Gravenzande en Verburch was te sterk voor Velo. In de finale was Verburch een maatje te groot. Zij waren de terechte winnaars. Na de prijsuitreiking was het de beurt aan de jeugd onder 13. Bij meerdere wedstrijden in deze klasse was het smullen geblazen. Het talrijk opgekomen publiek kwam volop aan haar trekken. Uiteindelijk plaatsten Westlandia en Velo zich voor de finale, waarin Westlandia als de beste tevoorschijn kwam,


Zondag stond de jeugd onder de 9 op het programma. In deze klasse staken Velo en ‘s-Gravenzande boven de rest uit. De finale was een genot om naar te kijken en kende na de reguliere speeltijd een 1 tegen 1 stand. Er werd verlengd, de ploeg die het eerst zou scoren zou met de Dekker Van Geest-wisselbeker naar huis gaan. Het spel golfde in hoog tempo op en neer. Het was uiteindelijk ‘s-Gravenzande dat met de winst aan de haal ging.
Verburch toonde zich een goed gastheer en alle verenigingen keken enthousiast terug op dit weekeinde. Het toernooi werd mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van: Dekker Van Geest, Euro West partner in freshpack, Flamingo personeelsdiensten, PJH hoogwerker verhuur, Certhon Greenhouse Solutions, GYM Fitness, Autoservice De Voogd en Werktalent Uitzendorganisatie. De commissie dankt het massaal opgekomen publiek en nodigt u nu al uit voor de volgende editie, op 21 en 22 december.

Geef een reactie