WSKO basisschool De Nieuwe Weg Spectaculair 35-jarig jubileumfeest

Op 16 september 1985, 35 jaar geleden, werd de Mariaschool omgedoopt tot basisschool De Nieuwe Weg. Toenmalig leerlingen Menno en Marcha van Benthem en Linda Boeters wonnen de prijsvraag met hun ingezonden nieuwe naam voor de school. Verschillende spelletjes werden met de kinderen gespeeld om ‘de geboorte’ van De Nieuwe Weg te vieren. Nu 35 jaar later wordt teruggekeken naar dat moment en feestelijk stilgestaan bij het jubileum!

Ondanks het coronavirus besloot de school, in overleg met de ouderraad en Circus Tadaa!, dat dit prachtige jubileum niet ongemerkt voorbij kon gaan. Xander Damen, directeur van De Nieuwe Weg is erg blij dat de dag ‘gewoon’ door kon gaan. “We konden helaas geen feest vieren met alle (oud-)leerlingen én ouders, maar we hebben er in ieder geval een onvergetelijke dag van gemaakt voor de huidige leerlingen.” Donderdagavond kwamen alle vrijwillige ‘hulpouders’ op school, op 1,5 m, voor instructies door Jos Derks van Circus Tadaa!. Een informatieve, vooral humoristische avond. Door de instructie wist iedereen wat er verwacht werd en kon het feest beginnen!

Wat een blije en trotse gezichten!
Door slecht weer was het feest in de Verburch-sporthal. Vanaf half acht ’s morgens werd met man en macht gewerkt en de hal omgetoverd tot circus. DecoImprove zette prachtige ballondecoraties neer en vrijwilligers bouwden activiteiten op. De kinderen stroomden binnen om half negen, om negen uur barstte het feest los! Onder leiding van Circus Tadaa!, 36 vrijwilligers en alle leerkrachten werden de kinderen opgeleid tot heuse circusartiesten. Er werd gejongleerd, op eenwielers gefietst, gebalanceerd en meer. Na de lunch verkleedden de kinderen zich en kozen een onderdeel om zich in te specialiseren. Door ’s middags in circuskleding extra te oefenen waren zij klaar voor de grote voorstelling. In de circustent konden de groepjes, één voor één, laten zien wat ze hadden geleerd. Wat een blije en trotse gezichten! Wij kijken terug op een geslaagde feestdag. Basisschool De Nieuwe Weg heeft 35 mooie jaren achter de rug. Op naar de volgende 35 jaar!

Author: Poeldijk

Geef een reactie